Vad tjaf(s)ar ni om?

19 november 2019 06:00

Diskussionerna om vem som ska bli Luleås nästa kommunalråd är i full gång. En falang tycker si och en annan så. Är inte det ett onödigt och konstlat problem? Det finns ju ett vice kommunalråd – Lenita Ericson.

När Niklas Nordström utsågs till kommunalråd blev hon vice. Det borde därför vara naturligt att då Nordström avgått att den som utsetts till vice och ersätter honom. Varför har man en vice om det inte är det som är syftet med valet?

I nuläget borde diskussionen handla om vem som ska bli vice efter Lenita Ericson som naturligtvis ska efterträda Nordström. Att någon/några kommit på tanken att föreslå Kent Ögren till kommunalrådsposten är ofattbart. Han har visserligen erfarenhet både från kommun och landsting. Men har man redan glömt att han fick sparken som landstingsråd?

Sluta tjafsa och utse Lenita Ericson till kommunalråd, och använd tiden fram till beslutsdatum till att hitta en ”parhäst” som stöttar/kompletterar henne. Att Niklas Nordström avgått är absolut ingen katastrof. Det är så här det fungerar i en demokrati.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Punkt slut! Luleå