Astrid har fått sommarlov. Båda hennes kompisar är borta, och hon har inget att göra. Hennes föräldrar har en dag en överraskning åt henne. Hon får en egen liten stuga! Och helt plötsligt är sommarlovet inte alls tråkigt längre, istället blir det spännande och väldigt kul.

Astrid ska precis börja sexan, och är 12 år. Men jag tyckte hon kändes yngre då jag började läsa boken. Mot slutet i boken började hon dock kännas äldre. Jag tror boken handlar lite om att växa upp och att bli äldre.

Boken var lätt att förstå när man läste den och samtidigt trevlig att läsa. Astrids känslor att ha tråkigt på sommarlovet kunde jag känna igen mig i. Men som alltid hittar man något att göra efter ett tag.

Artikelbild

Oftast då man har haft tråkigt ett tag och sen får göra något spännande, så blir det extra kul. Jag tror att författaren Therese Henriksson ville säga något med det.

Boken passar för barn mellan 10 och 12 år, jag tycker den har en bra inriktning för den åldern. Det handlar om hur det är att bli stor och att få klara sig själv. Boken har stor text och bilder, vilket gör att yngre läsare också kan läsa denna bok.

Författaren Therese Henriksson debuterade 2015 med ungdomsboken ”Korpmåne” som utspelas i Norrbotten där hon kommer ifrån. Therese bor i en liten by som heter Mockträsk. Hon gillar naturen som finns runt omkring, där går hon ofta med sin hund Smulan och tar foton och hämtar inspiration.