Ingen fjärde vinst för Luleå Hockey

Luleå Hockey hade tre vinster på tre matcher. I den fjärde tog det stopp sedan Timrå vunnit med 1-2 efter straffläggning.- Det hade kunnat gå åt vilket håll som helst, säger Luleås målskytt Pär Arlbrandt.

TIMRÅ2010-09-23 21:49

Efter tre raka vinster i inledningen av elitserien vet Luleå Hockey nu hur det känns att förlora. Bortamatchen mot Timrå slutade med 1-2-förlust efter att hemmalagets Timo Pärssinen avgjort det hela med en säker straff.
Timrå tog ledning
Det var också Timrå som tog ledningen i den andra perioden när Luleås Mats Lavander slarvade i mittzon och bjöd på ett läge för Gabriel Karlsson. Han frispelades av Björn Svensson som kunde direktskjuta in 1-0 bakom Anders Nilsson.
- Vi kom inte riktigt upp i rätt standard. Timrå spelar tajt och går runt på lite folk. Jag hade lite oflyt och missade mitt skott, det var för dåligt, sade Karl Fabricius till PPV.
Han missade Luleå bästa läge när han, trots öppet mål, sköt pucken i ribban efter att Magnus Åkerlund lämnat retur på Anders Burströms skott. Istället kom kvitteringen genom Pär Arlbrandt som serverades av Simon Hjalmarsson efter 36 sekunder av den tredje perioden.
- Det var ett fantastiskt pass av Hjalmarsson, så det gällde att inte förivra sig när man hade öppet mål, säger Arlbrandt.
Luleå hade ett vasst power play-spel i förlängningen, men några fler mål föll inte och straffar följde.
"Jobbade järnet"
Sebastian Enterfeldt och Janne Sandström missade, Martin Röymark och Timo Pärssinen gjorde mål. Det innebar två poäng för Timrå.
- Det var två bra straffar så det är bara att gratulera. Vi tog i alla fall en poäng och jobbade järnet. Sen var isen bedrövlig i dag. Pucken hoppade hela tiden när det var så pass varmt i arenan, säger Pär Arlbrandt.

Matchfakta

Timrå–Luleå 2–1 e str (0–0, 1–0, 0–1, 0–0, 1–0)

Andra perioden: 1–0 (7.16) Gabriel Karlsson (Björn Svensson).

Tredje perioden: 1–1 (0.30) Pär Arlbrandt (Simon Hjalmarsson, Niklas Olausson) spel fem mot fyra.

Avgörande str: Timo Pärssinen.

Skott: 19–24 (6–5, 6–6, 5–8, 1–5, 1–0).

Utv, Timrå: 4x2. Luleå: 5x2.

Domare: Ulf Rönnmark, Stockholm.

Publik: 4 707.