Tiggare attackerades med brandsläckare

Tiggaren satt som vanligt på sin plats utanför entrén till Konsum i Malmberget. Men plötsligt attackerades han – och sprutades ned med en pulversläckare.

24 maj 2017 14:48

Norrbottens media har varit i kontakt med butikspersonalen som bekräftar att mannen sprutades ned med pulver från en brandsläckare vid 17-tiden i tisdags. På onsdagen låg det fortfarande pulver på stora delar av golvet i entrén.

Gällivare närradio-profilen Aimo Liukku fick snabbt höra talas om händelsen och begav sig omedelbart till Konsum för att ta reda på vad som hade hänt. När han kom till butiken såg han att tiggaren hade fått massor av pulver på sig.

– De måste ha tömt hela skumsläckaren på honom, säger Aimo Liukku.

Hur mådde han?

– Hans engelska är extremt dålig, men man såg på honom att han var skärrad. På ögonen såg man att han var väldigt ledsen. Ibland behöver inte ord heller.

Tiggarens situation har gjort intryck på Aimo.

– Det här väckte en oerhörd medkänsla för tiggaren. Han säger inget, utan sitter bara där. Det borde inte gå att reta upp sig på honom. Så jag känner en stor sorg för det som hände.

På sin Facebooksida har Aimo skrivit flera inlägg om händelsen. Han har fått mycket respons från Malmbergsbor och andra som känner för tiggaren.

Aimo startade också en insamling och fick snabbt in drygt 2 000 kronor som har överlämnats till tiggaren. Eftersom så mycket pengar kom in så snabbt har han bestämt sig för att stoppa insamlingen.

– Nu kan han köpa sig en ny jacka eller något.

Stödet för tiggaren gläder Aimo.

– Om syftet var att medverka till hat så blev det raka motsatsen. Det finns en sådan sympati för den här mannen.

Enligt polisen har ingen anmälan upprättats.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Andersson