Grannfest spårade ur – pensionärer jagade pojkar med basebollträ

När två tonårspojkar befann sig på en lekplats i Uppsala såg grannarna rött. En granne tog ett nackgrepp på den ena pojken, och en annan hotade den andra pojken till livet med ett basebollträ. Nu misstänks grannarna för brott.

Genrebild.

Genrebild.

Foto: Jessica Gow/TT

Sverige2024-10-18 20:15

Två grannar hade en gemensam sommarmiddag i Uppsala med sina fruar där det dracks både öl och snaps. När de fick syn på två okända pojkar ute på gården gick de ut för att konfrontera dem.

Ute på lekplatsen hade en av tonårspojkarna klättrat upp på en gungställning, och den andre hade satt sig på en bänk i närheten när de två männen kom ut.

Den ena mannen, som är i 65-årsåldern, gick fram till en av pojkarna. När de vägrade att lämna området tog han tag om pojkens nacke. 

Den andre mannen, som är i 70-årsåldern, hämtade ett basebollträ och gick fram till pojken på gungställningen. I ett försök att få ner honom därifrån sade han att han skulle "knäcka benen på honom". När han förstod att han filmas av den andre pojken sade han att "filmar du slår jag ihjäl dig".

Han ska sedan ha jagat bort pojkarna från gården med basebollträet.

"Hemskt. Det är bara hemskt. Jag kan inte få det ogjort", säger den äldre mannen i förhör.

Mannen i 65-årsåldern åtalas för ofredande och mannen i 70-årsåldern åtalas för två fall av olaga hot. De båda uppger att de skäms för hur de betett sig och de erkänner brott.                                                

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!