Svalt intresse för sagostunder

Det har varit svalt intresse för de sagostunder som Havremagasinet erbjuder under sommaren. De är en del av utställningen 3xEriksson. Finns det barn på besök läser personal Larserik Erikssons barnböcker.

11 augusti 2019 21:36

Larserik Eriksson föddes 1932 i Södra Harads, men bor numera i Roslagen.

Han är en mångsidig person och har huvudsakligen arbetat som fri tecknare och författare. Han har även skapat serier och verkat som satirtecknare.

Han debuterade med lyrik och började på 70-talet skriva och teckna barnböcker. Förutom Hus är gott, sa Oskar utkom bland annat Den vita älgen Knut och Det rödprickiga äpplet.

Sofia Johansson, besöksvärd på Havremagasinet, förklarar att Larserik Eriksson är en av tre konstnärer som är med i konstmuseets lokala sommarutställning 3xEriksson.

– Eftersom vi har tillgång till hans barnböcker som är så omtyckta av så många så ville vi använda oss också av dem i utställningen.

Hon berättar att det är många gäster som nästan är målsökande efter boken Hus är gott, sa Oskar.

– Antingen har de läst den för sina egna barn eller så har de blivit lästa för i sin barndom. Sedan är det många som blir överraskade att vi också har boken Den vita älgen Knut och några till, som vi har fått låna av hans familj. Hans dotter har lånat ut dem till oss, förklarar Sofia Johansson.

Därför tog de med sagoläsningen som en del av utställningen.

– Det brukar vi inte ha för Havremagasinet är framför allt en konsthall. Vi har det på eftermiddagarna de gånger det är barn här.

Det har pågått hela sommaren från nationaldagen när utställningen öppnade och kommer pågå till dess att den avslutas.

Tillströmningen har dock varit begränsad. Själv har Sofia läst sagorna vid sex tillfällen under hela sommaren. Men de är fler som läser sagor. Det beror på vem som jobbar. Det kommer inte barn varje dag. Enligt Sofia Johansson har det bara kommit totalt ett tio-tal barn.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lena Tegström