Storsatsning på körverksamhet

4 december 2017 18:00

Den professionella körverksamheten vid Luleå tekniska universitet får över tre miljoner kronor från Kempestiftelserna, Curt Boströms fond och Region Norrbotten.

– Den nya musiken har alltid varit viktig för mig. En självklarhet blir därför att samarbeta med nutida tonsättare och att skapa verk tillsammans med artister utanför den klassiska genren. Bidraget innebär också nya möjligheter till regionala, nationella och internationella turnéer, samarbeten med andra högskolor, internationellt verksamma solister, professionella ensembler och orkestrar samt utgivning av inspelningar på cd och på nätet, säger Erik Westberg, professor i kördirigering vid Luleå tekniska universitet, i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Jag tror också att den konstnärliga miljön kan locka fler studenter att söka våra utbildningar. Ett tekniskt universitet med denna högklassiga konstnärliga verksamhet – en fantastisk idé som nu blir verklighet.

Den professionella körverksamheten tilldelas 1,5 miljoner från Kempestiftelserna och en miljon från Curt Boströms fond. Region Norrbotten har beslutat om 200 000 kronor i år, med en avsiktsförklaring om ytterligare 400 000 kronor under åren 2019–2020.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Birgitta Östling