Norrbottensfest på Leif-Ivans båt – i Stockholm

På lördag är det dags för Norrbottensfesten igen. En möjlighet för norrbottningar i Stockholm att mingla och träffa nya som gamla bekantskaper.

På lokal. Festen 2015 bjöd bland annat på en spelning av bandet No hablas. I år blir det hockey, jobbmässa och musik.

På lokal. Festen 2015 bjöd bland annat på en spelning av bandet No hablas. I år blir det hockey, jobbmässa och musik.

Foto: LINNEA RHEBORG

Stockholm2017-02-02 13:31

– Tidigare har fokuset varit på musik och att ta in diskjockeys. Nu vill vi bredda utbudet och fokusera på de som funderar på att flytta hem till Norrbotten igen, säger Peter Karlsson, arrangör Norrbottensfesten.

Kalaset börjar redan klockan 17 med föreläsningar och mingel. För en hundralapp från man komma in och möta olika företag från Norrbotten samt få rådgivning om möjligheterna att starta eget företag.

– Vi har en tanke om att det finns många norrbottningar i Stockholm som skulle vilja flytta hem igen. Därför ska de få chansen att träffa arbetsgivare för att få en bild av vilka möjligheter som finns innan själva dansen drar igång.

Nytt för i år är att matchen mellan Luleå Hockey och Brynäs kommer att livesändas på storbildskärm.

– Den här helgen hade jag egentligen tänkt besöka Litauen eftersom jag har varit med och skrivit en låt som tävlar i deras Melodifestival. Jag kanske får sätta på den tävlingen på storbildsskärmen istället, men det kanske alla andra skulle tycka var lite underligt.

Hela tillställningen kommer att hållas på M/S Birger Jarl, ett fartyg som nu fungerar som hotell och har en restaurang. Och som i somras köptes upp av tv-profilen och Överkalixsonen Leif-Ivan Karlsson.

– Jag tyckte att det var mycket passande att ha festen där. Och sedan kan ju de som vill boka hotellrum på båten och äta av middagsbuffén om man känner för det.

Förutom hockey och middagsbuffé så kommer kvällen att präglas av musik med norrbottenskoppling. Roger Kvarnström som tidigare jobbade på Radio Norrbotten kommer att vara DJ och sedan kommer Janne Schaffer att bjuda på livemusik. Han har skrivit en låt som heter "Norrland" men kommer att framföra en del ABBA-låtar – ett band vars skivor han har medverkat på – under kvällen blandat med eget material.

– Det kommer att ge en bekant norrbottenstouch tror jag.

Men så klart är även personer från övriga delar av landet välkomna.

– Jag brukar skoja och säga att om man kan peka ut var Norrbotten ligger på kartan så är man välkommen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om