Det stora lyftet

Hennes dröm har gått i uppfyllelse.Och det blev en tolfteplats som bäst för Annika Gustafsson.- Jag är jättenöjd med hästarna, säger hon.

Här tar hon språnget – in i finrummet. Annika Gustafsson från Gällivare vann en startplats på Globen horse show för bara två veckor                       sedan. Nu hoppar hon mitt bland mästerskapsmedaljörerna.

Här tar hon språnget – in i finrummet. Annika Gustafsson från Gällivare vann en startplats på Globen horse show för bara två veckor sedan. Nu hoppar hon mitt bland mästerskapsmedaljörerna.

Foto: Foto: Peter Zachrisson

Stockholm2012-12-03 07:11

I lördagens NSD kunde ni läsa ett längre reportage om Gällivaretjejen Annika Gustafsson som för åtta år sen flyttade till Stockholm och nu gör succé i hästhoppning.

Tack vare en andraplats i Volkswagen Grand Prix-finalen i skånska Flyinge för drygt två veckor sen så kvalade hon in till Stockholm International Horse Show som avgjordes i Globen under helgen.

Och i ett stjärntätt startfält hävdade sig 28-åringen bra.

Med hingsten Cool Hill blev det en tolfteplats i fredagens 1.40-hoppning och med Udine blev den en fjortondeplats under lördagens 1.50-hoppning.

När NSD når Annika Gustafsson är hon på väg hem efter några långa dagar i Globen - och hon tar med sig en hel del erfarenhet från tävlingen.

- Det var en bra lärdom inför framtiden, just med allting runt omkring. Det är en himla spektakulär tävling så man har en massa rutin med sig i bagaget härifrån, säger hon.

Resultatmässigt ger hon sig själv och hästarna mer än godkänt.

- Eftersom de inte har varit i den här miljön förut så har de skött sig fantastiskt bra. Just inne på banan, att de har fixat det med all publik. Så jag är jättenöjd men sen hade man så klart velat att det skulle gå lite bättre. Men jag är nöjd med prestationerna.

Fast allt flöt inte på smärtfritt. Under lördagen skadade sig Cool Hill och under gårdagen var det Udine som stördes innan ett hinder och Annika Gustafsson tvingades avbryta hoppningen.

- Hingsten (Cool Hill) gjorde sig antagligen illa ute på banan så jag gick ut med honom efter några hinder. Jag vet inte om han har vrickat sig lite men han var inte fräsch i morse (söndags) så han startade inte, säger hon innan hon fortsätter:

- Med Udine vet jag tyvärr inte vad som hände men jag tror hon också var helt slut. Hon hoppade inte alls lika bra som hon har gjort tidigare och sen fick jag ett stopp i kombinationen. Och jag vet inte varför. Det var någon som sa att det var en fotograf som hängde in lite från sargkanten, så hon kanske blev störd av det...

Men Udine kan inte räkna med några sura miner från Annika Gustafsson, utan snarare tvärtom.

- Hon är förlåten. Med tanke på alla hennes skador tidigare så har hon gått ganska hårt nu och hon har presterat så fantastiskt fint under den senaste tiden. Så hon var nog lite trött. Det är jobbigt för henne med atmosfären.

Vad händer nu för er?

- Nu är det lite lugn och ro och lite jullunk. Hästarna ska få återhämta sig och jag ska göra lite veterinärcheckar på dem så att man ser att de är okej.

Du tror inte det ska vara något allvarligt med Cool Hill?

- Jag tror inte det. Men han var lite halt och då kände jag att jag absolut inte ville ta in honom på banan. Men han måste kollas upp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om