Han var en av fyra bönder från Norrbotten som var på plats och deltog i en manifestation för mjölken. Totalt var det mellan 600 och 800 personer på Mynttorget.
LÄS MER: Hundratals bönder på väg till Mynttorget
En namninsamling med drygt 170 000 underskrifter lämnades över till Sven-Erik Bucht.
– Det var väldigt starkt. Folk vill ha mjölkproduktion, en landsbygd och att mat ska produceras i Sverige, säger Herbert Nyman som driver en bondgård i Norrfjärden.
Flera talare var uppe på scenen med budskapet att de tycker att regeringen ska agera med konkreta åtgärder. De bönder som NSD pratat med, som var med på manifestationen, uttrycker en viss besvikelse över Buchts tal.
– Han kom inte med något nytt och värjde sig mot alla propåer. Han menade att marknaden, handeln och mejerierna kan klara ut det här på egen hand utan politisk inblandning. Jag tycker att politikerna måste lätta på bördan. Ingen förväntar sig att de löser hela frågan, men lägger de högre skatter och hårdare lagstiftning då måste samhället betala för det, säger Herbert Nyman.
Han tycker att bönderna inte får tillräckligt med gehör hos politikerna.
– Blir något olönsamt i en marknadsekonomi, då går det inte. Det måste finnas förutsättningar för företag inom mjölkproduktion. Sverige har den lägsta försörjningsgraden av livsmedelsproduktion i Europa, borde inte det vara en väckarklocka? Det finns ingen beredskap i ett krisläge, säger Nyman.
Henrik Wahlberg, styrelseordförande för Norrmejerier och mjölkbonde i Övertorneå tycker att manifestationen var mäktig, med mycket folk och tydliga krav från bönderna.
– Från politiken var det inga nyheter. De har signalerat två grejer: dels de statliga kreditgarantierna som inte är i hamn ännu och dels ökad återbetalning av dieselskatten. Det är bara att konstatera att det är för lite, säger han.
Även Nils-Olov Lindfors, ordförande för LRF Norrbotten, uttrycker besvikelse.
– Vi hade väntat oss en signal att regeringen är på väg att komma med ett åtgärdsprogram. Men det kom inte, säger han.
Sven-Erik Bucht tycker att det var "en fin manifestation".
– Jag har jättestor förståelse för att bönderna är väldigt pressade, säger han.
Han menar att det är en palett med åtgärder som måste till, från politiker, mejerisektorn, handeln och bankerna.
– Problematiken är ju ändå att vi har fått ärva ett underskott på 67 miljarder från förra regeringen. Vi blir tvungna att prioritera, säger Bucht, som fick ta emot burop när han pratade om dieselskatten.
Vad säger du om buropen?
– Jag vet inte om det var åt den förra regeringen de buade när jag sade att det är ett trendbrott, att vi höjer skattereduktionen på diesel, något den andra regeringen försämrade. Jag tror inte att de buade åt den regering som förbättrade, säger Bucht.
Det var tänkt att riksdagsledamoten Leif Pettersson (S) skulle möta upp Norrbottensbönderna efter manifestationen. Men han hann inte fram i tid.
– Det är ju inte enbart svenska orsaker som ligger bakom krisen, utan Europeiska. Det ligger inte enbart på oss att lösa det här. Till exempel kan EU titta på en omfördelning av jordbruksstödet, säger Leif Pettersson.