Spår efter Joakim kan ha hittats

Vid en ny sökinsats efter försvunne Joakim, 30, från Kalix kan spår efter honom ha påträffats.

5 juli 2019 19:28

Läs mer: Stor sökinsats.

För en dryg vecka sedan, förra torsdagen, anmäldes 30-årige Joakim från Kalix försvunnen. Hans bil hittades två dygn senare efter länsväg 373 vid Långträsk i Piteå.

Det är Joakims senast kända position.

Polisen, hemvärnet, frivilliga och fjällräddare jobbade under några dagar intensivt med hjälp av helikopter och hundar i jakten på en förklaring – men utan att finna spår efter Joakim. Sökinsatsen rapporterades som avslutade tidigare i veckan.

Men vid en ny sökinsats på fredagen, initierad av anhöriga till den försvunne och med hjälp av organisationen FIKK, kan de första spåren efter Joakim ha hittats i området där bilen påträffades

Cirka 500 meter in i skogen hittade sökteamet en sko i samma storlek som den försvunne.

– Enligt polisen hade Joakim vita skor på sig vid det aktuella tillfället, vilket övervakningsfilmer visar. Men sannolikheten att skon inte tillhör Jocke är väldigt liten i och med att det var samma storlek som han har, och att den var ute skogen. En person kan ha med sig mer än ett par skor med sig, speciellt när man kommer från Stockholm, säger Kim Eriksson som är närstående till Joakim.

Under lördagen startar en ny sökinsats.

Kim Eriksson hoppas på stor uppslutning.

– Man känner fullskalig panik i och med att vi inte har hittat honom, säger han.

Samlingsplats är Ok Q8 i Långträsk klockan 11.00 på lördagen för de vill hjälpa till i sökandet efter Joakim.

Vid försvinnandet var Joakim troligen klädd i en grön huvtröja, svarta mjukisbyxor med vit text, vita skor och en mörkgrön keps.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Johansson