Solskenshistoria: Twittertåg såg till att Bodensarens fest räddades

Ett försenat tåg förstörde Bodensarens festkväll.

Ett twittertåg som gick på räls räddade upp den.

Dagen som började med besvikelse slutade med ett exklusivt möte med överbefälhavaren.

29 maj 2017 21:40

Béatrice Karjalainen jobbar i Stockholm men bor i Boden. Hon pendlar med tåg till jobbet och denna resa blev av det ovanligare slaget. Tåget avgick, något försenat, från Boden i går kväll och när hon gick och lade sig så var allting som vanligt. Men på morgonen så insåg hon att tåget stått stilla i Jörn hela natten vilket skulle medföra en rejäl försening.

På tåget gick ryktet om att det fanns en passagerare som därmed skulle missa århundradets fest, försvarets veterandag 2017, där bland andra kungen skulle delta. Eventet är gigantiskt med 2500 gäster, många celebra sådana.

Givetvis var besvikelsen stor hos den äldre mannen som sett fram emot festen, berättar Béatrice Karjalainen.

– När han hörde att tåget skulle komma fram 19.20 så såg man att han sjönk ihop, säger hon.

När beskedet kom att tåget inte skulle vara framme vid halv åtta på måndagskvällen var det alltså mer eller mindre kört. Eventet hade hållit på hela dagen och skulle snart vara över. Mannen skulle dessutom åka hem med tåget vid 22 på kvällen. Det skulle bara bli att vända och åka hem – efter att bara ha varit med på festen den allra sista timmen i bästa fall.

Men historien slutade inte så sorgligt.

Béatrice Karjalainen beslutade sig för att lägga ut en blänkare på sin twitter och där tog det skruv. Folk till och med erbjöd sig att swischa pengar till en tröstöl för mannen. Engagemanget tog ordentlig fart och plötsligt befann sig försvarsmaktens pressekreterare, Jesper Tengroth, i twittertråden och ville absolut komma i kontakt med mannen.

Så blev det också.

Och hastigt och lustigt hade Bodensarens trista kväll förvandlats till ett exklusivt möte med bland andra överbefälhavaren Micael Bydén som skulle vänta in Bodensaren. På twitter var glädjen stor bland alla de som engagerat sig i mannens öde.

"Twitter i sitt bästa solsken", "Fantastiskt att läsa denna twitter" , "Så jäkla snyggt hanterat, tack från en lättad medborgare".

Så lät några av kommentarerna när det stor klart att mannen skulle få en specialkväll efter förseningen. Dagens goda gärning var i hamn för Béatrice Karjalainen och övriga på tåget som engagerat sig i ärendet. När tåget svek gick allt på räls på twitter.

– I bland har man tur, det gäller att rätt personer ser det, konstaterar Béatrice Karjalainen.

Norrbottens Media försöker komma i kontakt med Bodensaren för att höra hur kvällen slutade till sist – men vi har inte lyckats ännu. Det har dock överbefälhavaren själv berättat via sin instagram där han lagt upp en bild på mötet och skrivit om hela historien när twitterfolket ryckte ut. Hans inlägg har gillats av många och initiativet att bjuda in mannen från Boden hyllas.

Vi jobbar vidare med att komma i kontakt med den numera twitterkända Bodensaren för att berätta om den speciella dagen och tågresan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!