Sökinsats pågår efter 20-årige Elliott

Det var i tisdags som 20-årige Elliott senast sågs till. Skelleftebon söks nu av polisen, Missing People och anhöriga.

Elliott, 20 år, försvann från Skellefteå tisdagen den 28 november och saknas sedan dess. Anhöriga vill ha hjälp att hitta honom. Han färdas troligen i bilen på bilden, en mörkgrå Volvo, och spåren upphör i Jävre.

Elliott, 20 år, försvann från Skellefteå tisdagen den 28 november och saknas sedan dess. Anhöriga vill ha hjälp att hitta honom. Han färdas troligen i bilen på bilden, en mörkgrå Volvo, och spåren upphör i Jävre.

Foto: Privat

Skellefteå2023-12-03 19:15

Elliott är försvunnen sedan i tisdags. På torsdag polisanmälde hans föräldrar att han inte synts till och han söks nu av polis, Missing People, och anhöriga. Hans mobiltelefon pinnades i Jävre på tisdagskväll, sedan dess har den varit avstängd, säger Martin Persson på Missing People. 

Han färdas med största sannolikhet i en mörkgrå Volvo Sedan S80 årsmodell 2004 och ska ha kört mot Norrbotten. 

Norran har pratat med föräldrarna under söndagen som vill att bild och namn på Elliott publiceras. Vid tips uppmanas man utan dröjsmål ringa polisen. 

– Allt var som vanligt tidigare i veckan och vi har ingen förklaring till varför han kört mot Norrbotten. Det är väldigt mystiskt och vi behöver hjälp att hitta honom, säger Elliotts mamma.

Har han varit försvunnen på det här sättet tidigare någon gång?

– Nej, aldrig.

Jourhavande förundersökningsledare hos polisen sa under lördagen att de arbetar med ärendet. 

– Vi arbetar med de uppslag som finns för att försöka finna den försvunna personen. 

Polisen har inte bett allmänheten om hjälp i sökandet av personen.

– Inte i nuläget, nej. Vi har haft annat att jobba med. Ärendet ligger hos grova brott, och vi har bett om hjälp av lokala poliser i Skellefteå.

Att ärendet ligger hos grova brottsavdelningen är vanligt vid försvunna personer.

– Alla försvunna personer läggs på grova brott, det är så vi har ärendefördelning. En försvunnen person kan leda till en utredning om grova brott, därför är det naturligt att man lägger ärendet hos dem, säger polisens jourhavande förundersökningsledare. 

Martin Persson på Missing People säger att de jobbar med informationsinhämtning för tillfället. 

– När en person försvinner med bil har vi inte så mycket att gå på. Hans mobil pinnades i Jävre på tisdagskväll men nu är mobiltelefonen avstängd. Han kan ju ha vänt i Jävre också och kört åt ett annat håll, vi vet inte. Sådana här fall är svåra. 

Han fortsätter: 

– Polisen gör inte så mycket i nuläget, de kommer väl igång med mera jobb på måndag. För tillfället jobbar vi lika mycket som polisen med informationsinhämtning. 

Under söndagen har Missing People fortfarande uppe en efterlysning om att han är försvunnen. Inga nya spår har kommit fram. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!