Skellefteå tog tredje raka

Två baklängesmål i andra perioden sänkte Luleå Hockey. Skellefteå vände underläge till ledning och vann med 2-1. Nu leder västerbottningarna med 3-0 i matcher.

Luleå jublar för 1-0-målet.

Luleå jublar för 1-0-målet.

Foto: Kurt Engström

SKELLEFTEÅ2013-04-16 19:45

Skellefteå vann den tredje finalmatchen på hemmaplan. Trots mängder av målchanser i den tredje perioden ville kvitteringspucken inte in för Luleå hockey.

- Vi gör en ruggigt bra match och borde vunnit idag. Det går åt rätt håll, men vi får inte bjuda på något mer nu, säger Thomas Berglund till Kanal 9.

Stenhårt slagskott

Det var också Luleå som tog ledningen i matchen. Med en minut och tio sekunder kvar av den första perioden small det till bakom Skellefteåmålvakten. Daniel Gunnarsson gav sitt lag den perfekta inledningen genom att göra 1-0. Gunnarsson laddade bössan och smällde in ett stenhårt slagskott från backposition. 

- Vi vann tekningen och "Janne" spelade back-till-back. Det var bara trycka dit den, sa Daniel Gunnarsson efter första perioden till Kanal 9.

Tidig kvittering

Efter bara 32 sekunder i andra perioden kvitterade Skellefteå till 1-1 genom Martin Sevc. Johan Fransson tappade pucken bakom eget mål vilket västerbottningarna utnyttjade obönhörligen.

Skellefteå tog också ledningen. Med endast två minuter kvar av andra perioden höll sig unge Viktor Arvidsson framme på en retur och skickade in 2-1 bakom Johan Gustafsson.

- Vi har ett bättre driv än i den första matchen. Vi visar aktivitet och går offensivt. Men vi möter ett bra lag som spelar bra i egen zon, säger Thomas Berglund till Kanal 9.

Skott i ribban

I tredje perioden tog Luleå över spelet. Niklas Olausson hade ett skott i ribban och Daniel Gunnarsson sköt två gånger om i slutsekunderna.

Men Skellefteå redde upp pressen tack vare storspel av målvakten Joakim Eriksson och vann till slut matchen. Nu leder laget med 3-0 i matcher.

Vad ska ni göra till nästa match?
- Vi känner att vi är med och tar marknadsandelar. Vi ska se till att vinna hemma på torsdag. Det räcker med en seger här så är det utjämnat, säger Thomas Berglund till Kanal 9.

För detaljerad och blixtsnabb matchbevakning - se Matchen direkt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om