Kvinna kan ha slagit brottsrekord

Den brottsserie som en 30-årig kvinna nu misstänks för saknar motstycke de senaste 20 åren i Skellefteå.

Skellefteå kommun 19 november 2019 09:54

Historien har sin start 21 oktober då den 30-åriga kvinnan befinner sig i tingsrätten för en stöldräd i Västerbotten där kvinnan varit delaktig. Samma dag släpps hon från häktet bara för att återvända till tingsrätten dagen därpå för ett åtal om hot mot tjänsteman som skedde i polisarresten 26 september, rapporterar Norran.

Dagen efteråt, den 23 oktober, grips nu kvinnan för stöld av en mobiltelefon värd 11 000 kronor och häktas återigen. Vid häktning erkänner hon brott och hävdar att hon stal på grund av en hotfull situation med krav om att betala en skuld.

Vid efterföljande rättegång den 11 november ändrar kvinnan sig. Hon säger nu att det inte är hon som syns på övervakningsbilderna och menar att någon ”droppat” mobilen i hennes väska. Hon säger också att det är dags att byta bana och bland annat satsa på musiken. 

Men det dröjer inte länge. Den 14 november blir kvinnan åter omhändertagen av polisen enligt lagen om berusade personer (LOB). I samband med händelsen hittar polisen också misstänkt stöldgods från en fastighetstöld i Jörn som ska ha skett den 13 november – bara en dag efter att kvinnan släppts från häktet gällande mobilrättegången.

Samma dag, den 15 november, som kvinnan döms för mobilstölden, där påföljden blir fortsatt skyddstillsyn, hålls häktningsförhandlingen i Skellefteå om inbrottsstölden i Jörn.  Hon är nu på sannolika skäl misstänkt för stöldbrottet och sitter häktad med restriktioner. Åtal ska väckas den 29 november, rapporterar Norran.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa