De startar upp ännu en såg – där allting började

Stenvalls har under de senaste tio åren kontinuerligt satsat på nya sågverk runtom i Norrbotten. Nu startar de upp en såg i Sikfors, där företaget en gång startade.

Folke Stenvall, Anna Flink och Sven Stenvall driver Stenvalls trä.

Folke Stenvall, Anna Flink och Sven Stenvall driver Stenvalls trä.

Foto: Lule bild

Sikfors2022-05-27 16:00

Allt började 1947 i Sikfors och under de senaste tio åren har sågarna i Lövholmen, Örarna och Seskarö startats upp i företagets regi. Nu utökar Stenvalls med ytterligare ett, i Sikfors, där företaget en gång startade.

– Produktionen kommer att kunna fördubblas i det nya sågverket och tillsammans med den nya digitaliserade högteknologiska utrustningen leder den här satsningen till att vi kan säkerställa den framtida driften, säger Sven Stenvall, teknisk chef för Stenvalls.

Till det nya sågverket kommer HewSaw att leverera såglinjen och råssorteringslinjen levereras av Renholmen. Den befintliga sågen i Sikfors kommer att stå intakt och vara driftsatt tills den nya anläggningen är i drift våren 2025. Det nya sågverket kommer att vara placerat i närheten av det nuvarande sågverket.

– Det känns bra att vi kan satsa på en ny såg här i Sikfors, där Stenvalls Trä en gång startade för närmare 80 år sedan. Vi är här för att stanna och vi ser ljust på framtiden, avslutar Folke Stenvall, vd för Stenvalls.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!