Show som kittlar störtskönt i kistan

29 april 2018 13:34

Detta, mina damer och herrar, är tidlös underhållning när den är som bäst. En hyllning till sången, musiken och dansen, men kanske allra främst en hyllning till livet och livsglädjen. Glädjen av att få stå på en scen och ge allt i två tempofyllda akter.

Sångarna och dansarna Karl Dyall och Rennie Mirro tillsammans med sopranen Jeanette Köhn utgör kvällens välklingande vokala trio. Med det knivskarpa kompet Trio X, det vill säga Lennart Simonsson, piano, Per V Johansson, basoch Joakim Ekberg, trummor utgör denna sextett något av det bästa man kan se på en scen. Punkt.

Swe-Danes hyllas med två lika långa som fantastiska medleyn där särskilt Jeanette Köhns vokaliserande i bästa Alice Babs stil imponerar storligen. Hon bjuder även på en urläcker Music for a while av barockmästaren Henry Purcell med Lennart Simonsons läckra piano i bakgrunden och ett intro på bas signerat Per V Johansson som verkligen inte går av för hackor.

Och det blir en passande Povelhyllning när hon sjunger Ramelklassikerna ”Underbart är kort” och ”Ta av dig skorna” i ett strålande medley. Likaså ”Lovin dat man of mine/Monicas Vals”.

Alla tre bjuder även på ett ösigt musikal-medley komplett med paraplyer när de gör ”Singin’ in the rain”. Och avslutar med ett lika dito dansmelodipotpurri. Rennie Mirro och Karl Dyall tar tillfället i kat och steppar på det mest utmärkta vis.

Även Jeanette Köhn får slå sina lurviga så det står härliga till. Rennie gör en fin ”It was a verry good year”. Karl levererar ”For once in my life” och ”Feelin good” hjärtevärmande. De två sångarna bjuder även på flera inspirerande duetter med varandra och med Jeanette.

Att Trio x är Sveriges främsta pianojazzimprovisationstrio bevisar de med råge när de på egen hand tolkar Stephn Sondheims Send in the Clowns och Burt Bacharachs ”Raindrops keep faling on my head” på de mest fascinerande sätt. Men även då de agerar komphundar imponera de storligen. Extranumret ”It don’t mean a thing if it ain’t got that swing” blir till den ultimata avslutningen på en show som kittlar störtskönt i kistan.

MUSIK

Happy Days are here again Kulturens hus, stora salen Lördag 28 april 1930
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!