Sambon om oron: "Jag har knappt sovit något"

I en dryg vecka har hon levt i en mardröm efter sambons oförklarliga försvinnande. Nu väljer att Moa Gutesjö att berätta om sin oro. "Det har varit fruktansvärt", säger hon.

6 juli 2019 15:37

Eftersöket har precis börjat när Moa Gutesjö anländer till Långträsk tillsammans med försvunne Joakim Ettefjords mamma, Inger Ettefjord. Det är nio dygn sedan det sista livstecknet och Moa Gutesjö har sedan dess levt i ovisshet.

– Jag tror det var jag som pratade med honom senast. Då sa han att han gick omkring i skogen, säger Moa Gutesjö som har levt ihop med Joakim i tre och ett halvt år.

I dag har de den fem månader gamla sonen Algot tillsammans.

I det där sista samtalet ska Joakim Ettefjord ha förklarat att han skulle köra raka vägen till henne i Kalix, efter att hans bilresa startat i Uppsala med en mellanlandning i Kramfors.

Det är i varje fall de uppgifter som Moa Gutesjö och den försvunnes syster, Sandra Ettefjord, har i dag.

– Det har varit fruktansvärt. Jag har knappt sovit något eller fått mig någon mat. Det är jäkligt jobbigt, den här ovissheten, säger Moa Gutesjö, bara för att fortsätta efter några ögonblick av eftertanke:

– Dagarna går och jag mår jäkligt dåligt. Man vet ju att han inte kan klara sig särskilt länge i skogen utan mat och vatten.

Inger Ettefjord har levt i en liknande tillvaro.

– Ja, vad ska man säga. Det är fruktansvärt, säger hon.

Insatsledare och ansvarig för frivilligorganisationen FIKK är Irene Lindström. Hon förklarar eftersökningarna görs efter instruktioner av polisen.

– Vi har fått prioriterade områden av polisen. Vi kommer att söka så långt vi har möjlighet till. Vår planerade insats är mellan elva och fem i dag, säger Irene Lindström.

Joakim Ettefjord försvann på sin 30-årsdag, berättar Sandra Ettefjord.

– Jag tror att det har hänt honom något. Till de som han pratade med senast sa han att han hade somnat vid ratten och kört ner i diket. Han sa också att han hade väldigt ont i huvudet, säger Sandra Ettefjord.

När den här texten publiceras har ännu inga framsteg i sökandet gjorts.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Johansson