Så länge stannar regnet

I Luleå ser regnet ut att upphöra efter lunch på måndagen, enligt SMHI. I länets norra delar kan det fortsätta ända till kvällen.

19 augusti 2019 06:45

Vi har en regnig morgon och förmiddag framför oss i Norrbotten idag. Enligt SMHI:s prognos på måndagsmorgonen ska det tidvis regna kraftigt i stora delar av länet.

I Luleå ser regnet ut att dra norrut efter klockan 13, men i exempelvis Jokkmokk och Gällivare fortsätter nederbörden framåt klockan 20 ikväll.

När regnet passerat väntar två dagar med varmare och soligare väder, enligt SMHI.

Kusten

Tidvis kraftigt regn med risk för åska och det kan komma ganska stora mängder i främst Tornedalen. Under eftermiddagen börjar molnen att luckras upp och det sker med början i söder. I regnet cirka 15 grader men då solen tittar fram upp mot 20 grader. Inatt till stora delar klart och 10-15 grader. Först frisk sydostlig vind. Under dagen och med början i söder, vridande till syd eller sydväst och någon avtagande.

Inlandet

Tidvis kraftigt regn med risk för åska och det kan komma ganska stora mängder. Under eftermiddagen börjar molnen att luckras upp och det sker med början i söder. I regnet 12-15 grader men i söder då solen tittar fram, upp till 18 grader. Inatt till stora delar klart och 5-10 grader, lokalt bildas dimma. Först sydostlig vind. Under dagen och med början i söder, vridande till syd eller sydväst och någon avtagande.

Fjällen

Lågtryck rör sig norrut, upp över norra Norrland. Det ger oss ostadigt väder med tidvis regn och skurar, främst i fjällområdets östra del. I gränsfjällen tidvis en del sol, 8-13 grader. Inatt delvis klart och lokalt nollgradigt, lokalt bildas då dimma. Sydostlig följt av växlande vind.

Här ser du hur vädret blir på sin ort.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathias Asplund