Personal i Riksgränsen stängdes ute från boende

Omkring 20 personer i personalen i Riksgränsen stängdes ute från sitt personalboende i måndags kväll.I går försökte personalen, Strömma och hyresvärden för boendet komma fram till en lösning.

RIKSGRÄNSEN2009-03-11 06:00
Det handlar om personalen som tilldelats boende på det som förr kallades personalhotellet och som ligger en bit nedför backen från hotellet sett.
Byggnaden är numera vandrarhem och har renoverats för tre miljoner kronor inför säsongen.
Det har föranlett ägaren att nära nog höja fördubbla hyran från 1 600 kronor per månad till 3 000 kronor i år. I motsats till personalen som bor på hotellet får de också betala extra för tvätt och ifall de vill ta emot besök på rummet.
Stängde ute hyresgästerna
Det är Strömma som har förhandlat om hyrorna och övriga villkor för personalens räkning och i en omförhandling sänktes hyran nyligen till 2 500 kronor.
Den berörda personalen var dock fortsatt missnöjd och i måndags höll de möte på hotellet. Under tiden hade hyresvärden låst boendet och därmed stängt ute hyresgästerna. Eftersom de inte har något hyreskontrakt utan bara ett incheckningsbevis är de i det närmaste rättslösa och kan inte ställa krav på besittningsrätt enligt hyreslagen.
Flertalet släpptes in under kvällen, utom två personer som fortsatt stängs ute. Det råder olika meningar om varför.
Flera talesmän
Strömmas platschef, Johann Andersson, säger att de har vandaliserat och misskött sig. Därför har de nu inkvarterats på hotellet.
- Efter renoveringen är det sagt att det inte ska sättas upp några klistermärken och att det inte ska vara fest på nätterna i de allmänna utrymmena.
Enligt uppgifter till NSD har de två varit den övriga personalgruppens talesmän?
- Det är flera som har sagt sig representera personalen och nu är det två andra som gör det.
I går eftermiddag skulle parterna ha möte och NSD skulle få återkomma till Johann Andersson efter det. Vi lyckades dock inte nå honom.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om