Nya lägenheter i Riksgränsen

I år blir det 24 nya lägenheter vid Marie Pigg.

Foto:

Riksgränsen2016-02-23 17:16

I Riksgränsen fortsätter det att byggas, Kirunaföretaget Buir AB som under 2010 byggde sex hus vid fjället Marie Pigg ska nu bygga ytterligare sex hus med byggstart i sommar. Varje hus kommer att innehålla fyra lägenheter i två olika storlekar, 51 respektive 82 kvadratmeter.

­­­– De här nya fastigheterna kommer att bli något större än våra tidigare hus och det är på grund av krav på tillgänglighet, till exempel bredare dörrar till toalett och liknande. Det är främst på grund av att de här husen räknas som ett fast boende istället för en fritidsbostad, säger Torbjörn Bergsten, Buir AB.

Intresset för de 24 nya lägenheterna är stort enligt Torbjörn Bergsten då de gick ut med information om projektet i samband med Riksgränsens premiär den gångna helgen. Priset för den mindre lägenheten kommer att bli drygt 2 miljoner.

De nya husen är designade av arkitekten Lars Sundström som bland annat har designat det avsomnade hotellet på Luossatoppen. I dagsläget är det oklart vilket företag som ska bygga husen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om