Det står inte många möbler kvar i huset och doften av rengöringsmedel vittnar om att det pågår en urstädning.
Senast den sista februari ska Patrik "Julle" Malmström vara ute ur huset som tidigare var kommunal förskola i Riksgränsen.
Kommunen äger huset och Kirunabostäder upplåter det som hyresrätt. Hyresgästerna har fått avsäga sig besittningsrätten i fall behovet av förskola i byn skull uppstå igen.
Det är emellertid inte aktuellt. I stället har huset erbjudits till den som råkade ha längst kötid för en lägenhet i Kirunabostäders totala bestånd i hela kommunen.
Exklusiv fritidsboende
Några andra hyresrätter finns inte i Riksgränsen och bostadsrätterna i nybyggda Solpiggen kostar över två miljoner kronor.
Den som får ta över huset skulle kunna använda det som ett mycket exklusivt fritidsboende. Kirunabostäder har inga krav på att man ska skriva sig på adressen eller någon kontroll över hur lägenheten används.
För Patrik Malmström har det varit ett hem som han har delat med sin sambo i två och halvt års tid.
När sambon valde att flytta ut blev de varse om att bara hennes namn stod på hyreskontraktet.
Själv har Patrik Malmström bara varit skriven på adressen sedan i höstas. Detta eftersom han till viss del har uppehållit sig i Luleå där han har haft en dotter från ett tidigare förhållande.
Drabbar hela byn
Men Kirunabostäder kräver att man ska ha varit skriven på adressen i minst två år för att hyresrätten ska få överlåtas av sambon.
Därför åker Patrik Malmström ut.
- Jag har ju bott här den mesta tiden. Jag tyckte att jag kunde bevisa det genom att jag har fakturerat till den här adressen genom mitt företag. På Kirunabostäder var man inte intresserad av att titta på det, säger han.
Det är inte bara Patrik Malmström själv som kommer att drabbas. Han har anställda i byn och en stadig kundkrets som anlitar honom.
Beviljar inga förturer
Martin Wörlund har tidigare varit ordförande i Riksgränsens intresseförening och fungerar som något av en byaålderman. Han har engagerat sig i fallet och kontaktat såväl Kirunabostäders ordförande som kommunalråd. Inget har hjälpt.
- Det här blir en förlust för byn som mister en duktig företagare och för kommunen som förlorar skatteintäkter. Alla tycker att det är förjäkligt, men ingen gör något.
Annelie Vinsa, vd vid Kirunabostäder, säger att man tillämpar de regler som används generellt av bostadsbolag.
Med tanke på bostadsläget i Kiruna håller de koll på att reglerna följs och inga förturer beviljas hur ömmande fallen kan tänkas vara.
- Våra säljare ställs inför tuffa beslut varje dag och om vi inte använder oss av reglerna blir allt väldigt godtyckligt.