Satsningen: De ska göra parisaren erkänd

Petterssons Charkuteri storsatsar på parisaren och vill nu öka statusen på den norrbottniska maträtten – i hela Sverige.

Foto:

Restaurangliv2018-02-16 08:48

Nämner man ordet parisare för folk söderöver möts man av höjda ögonbryn och frågande blickar. Trots att parisaren funnits länge i Norrbotten har den aldrig riktigt fått fäste i södra Sverige. Men nu ska det bli ändring på det. Petterssons Charkuteri gör nämligen en satsning för att öka kännedomen kring den norrbottniska maträtten. De har inlett ett samarbete med Bastard Burgers som kommer att servera en speciellt framtagen parisare på alla restauranger runt om i Sverige.

– På Petterssons Charkuteri brinner vi verkligen för parisaren, och att fler ska få uppleva denna fantastiska produkt. Tillsammans med olika krögare och

allmänheten vill vi hitta världens godaste parisare. Vi är väldigt stolta över vårt samarbete med Bastard Burgers och är spända på hur den kommer att

mottas, säger Niklas Henriksson, Petterssons Charkuteri.

– Extra spännande ska det bli att se vad våra hamburgareälskande gäster tycker om den, säger Daniel Ek, regionchef på Bastard Burgers.

Parisaren

Sägnen säger att parisaren uppfanns av en Umeåbo på 50-talet och har fått sitt namn efter att den serverades på nattflyget mellan Stockholm-Paris.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om