För tre år sedan tog RaadAbboub, 45, över driften av restaurangen på Ormberget.
Men tiden tar ut sin rätt.
Samtidigt driver han restaurangen vid Cirkle K i Persön och nu väljer företagaren att ta in mästerkocken – Johan Hedenström – som ansvarig på Ormbergets restaurang.
Han har erfarenhet från bland annat Brändö konferens, Explore the North och Sörbyn Turism och konferens. En yrkesman som serverar husmanskost efter de rätta recepten.
– Jag valde att ta in Johan eftersom att han är duktig. Jag orkar inte med två ställen samtidigt och behöver en duktig kock, säger RaadAbboub till Norrbottens Affärer.
Efter ett par år som uppskattad kökschef för Brändö konferens och deras utveckling med turism ledsnade Johan Hedenström på de obekväma arbetstiderna och sa upp sig i våras.
Och han tvekade inte när RaadAbboub hörde av sig.
– Nu slipper jag kvällar och helger och 300 arbetstimmar under julbordet. Istället är det måndag–fredag dagtid med luncher. Det blir mys pys, säger Johan Hedenström, 41.
Vad är tanken med Ormberget?
– Vi ska försöka få en jäkla fart på restaurangen. Det byggs på Kronan och Hällbacken och är säkert 500 arbetare i farten dagligen i närheten. Anläggningen har också en sjuk potential med ett fint läge. Med bra käk och uppstyrning på stället kan det bli hur bra som helst, säger Johan Hedenström.
Vad ska du bjuda på?
– Husmanskost. En klassiker och en poppig rätt varje dag.
Vad är din filosofi i köket?
– Att göra gästerna nöjda är det bästa som finns. Maten ska vara vacker, välsmakande och få gästerna att säga att det är bland det godaste de har ätit. Då blir man svag i knäna.
Den 7 augusti drar mästerkocken igång.