Eldfängd grillning

Ett bostadshus brann ned till grunden i byn Rensjön tre mil väster om Kiruna under lördagen.Elden startade i samband med en grillning och spred sig via det torra gräset till huset.

Bostadshuset i Rensjön gick inte att rädda. Det var övertänt redan när larmet till räddningstjänsten i Kiruna kom in på lördagseftermiddagen. Foto: Räddningstjänsten

Bostadshuset i Rensjön gick inte att rädda. Det var övertänt redan när larmet till räddningstjänsten i Kiruna kom in på lördagseftermiddagen. Foto: Räddningstjänsten

Foto: Räddningstjänsten

RENSJÖN2009-05-18 06:00
Ett par i 60-årsåldern var bosatt i huset och får nu se sig om efter en ny bostad. Det var ingen som befann sig inne i huset när elden fick fäste.
Rökpelare
Brandförloppet var hastigt och huset var övertänt redan när larmet kom till räddningstjänsten i Kiruna klockan 16.34 på lördagseftermiddagen.
- Styrkan som åkte i väg såg rökpelaren redan vid Viscariabron när de fortfarande hade tre mil att köra, säger brandmästare Hans Stenmark.
Skotrar räddades
Väl framme fick räddningstjänsten ägna sig åt att
försöka förhindra elden från att sprida sig. De lyckades flytta på ett antal skot-
rar och en fyrhjuling. Däremot brann ett förråd ned medan ett annat fick brandskador.
Brand i soptunna
Elden var under kontroll framåt åttatiden och eftersläckningen var klar klockan elva på kvällen. Under tiden ordinarie styrkor var borta kallades deltidsstyrkan in för att släcka en brand i en soptunna på Lappgatan.
Torrt i markerna
I går fick räddningstjänsten i Kiruna också rycka ut på en gräsbrand i Paksuniemi.
Hans Stenmark varnar för att det är väldigt torrt i markerna och att brandrisken är stor.
- Elden sprider sig så otroligt fort i gräset. Egentligen borde det utfärdas eldningsförbud, säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om