Det är knappt så att hon hinner njuta av Londons gator då mesta tiden numera tillbringas på Francis Crick Institute i London.
I september förra året tog hon sin doktorsexamen i immunologi på Karolinska institutet i Stockholm. Men hon fick ta på sig den vita rocken tidigare än väntat. Vårterminen 2020, då hon skrev sin doktorsavhandling, började ett okänt virus leta sig in i samhället och kom att sätta skräck i en hel värld.
–Jag pratade med min handledare om att jag ville göra något. Några timmar senare stod jag och en annan doktorand i ett tomt rum på Karolinska där vi fick i uppdrag att inom två veckor bygga upp ett labb som skulle kunna ta emot 5 000 tester om dagen, berättar hon när vi når henne på telefon.
Skyddsutrustningen var knapphändig då munskydd, overaller och plasthandskar numera köptes upp av sjukhus jorden runt.
– Det var till exempel jättesvårt att få tag på bara en sådan sak som handskar. Vi fick låna mycket från andra labb och från sjukhuset. Men det gick, även om vi jobbade i princip dygnet runt i några månader, berättar Classon.
Samtidigt som de testade tusentals skenade dödstalen.
– Det var en väldigt intensiv period, säger Classon.
Hon kommer ursprungligen från Mjöfjärden, en by utanför Råneå. Efter gymnasiet flyttade hon till Lund för att läsa biomedicin och fastnade för läran om infektioner. Sedan flyttade hon till Uppsala för att läsa masterprogram i infektionsbiologi för att sedan doktorera på Karolinska institutet.
– Immunologi är fascinerande.
Avhandlingen blev klar i september och studierna utfördes på inälvsmaskar.
– Den handlar om hur immunsystemet reagerar på infektioner, framför allt parasitinfektioner.
Nu har hon fått en postdok-tjänst på Francis Crick Institute som är Europas största forskningscenter inom biomedicin. Just nu forskar hon på hur infektioner påverkar det enteriska nervsystemet.
Hon förutspår fler pandemier i framtiden.
– Jag är säker på att det kommer fler. Man brukar säga att det kommer stora pandemier med hundra års mellanrum. Då hade vi spanska sjukan, nu har vi corona. Vi vet att det kommer då och då. Jag hoppas att National Pandemic Center, som vi byggde upp på Karolinska, ska vara kvar som ett sätt att hantera pandemier i framtiden.