"Priset har gjort vår rekrytering enklare"

På förra årets Luleå business awards var det Navcite, Luleåföretaget med kontor även i Stockholm, som prisades för sin fina utveckling och fick ta emot utmärkelsen som Årets tillväxtföretag.

Förra året fick Lars Nordlund, vd Navcite, ta emot utmärkelsen Årets tillväxtföretag i Luleå.

Förra året fick Lars Nordlund, vd Navcite, ta emot utmärkelsen Årets tillväxtföretag i Luleå.

Foto: Jessica Tervaniemi

Priser & utmärkelser2020-11-11 11:06

Navcite grundades 2008 och är specialister på affärssystem. De arbetar ofta med förändringsprocesser tillsammans med sina kunder. Här berättar företagets vd, Lars Nordlund, mer om utmärkelsen.

Hur var det att utses till Årets tillväxtföretag? 

– Det var superkul och väldigt oväntat. Vi kände till priset men hade inte så mycket kunskap om det innan. Vi hade varit med på galan något år tidigare, men inte så mycket mer än så.

Vad har det här priset haft för betydelse för er?

– Jag skulle vilja säga att det som haft allra störst betydelse för oss är att vi nog inte vara så jättekända lokalt förut, då vi jobbar mer nationellt och globalt. Här ser vi en jätteskillnad, framför allt vad gäller rekryteringar. Det är den allra största betydelsen för oss. 

Vad har hänt med företaget sedan ni tog emot utmärkelsen? 

– När det gäller 2020 satte vi medvetet ganska låga tillväxtmål då vi har jobbat hårt och haft en snabb utveckling. En slags konsolideringstid, där vi ville satsa på att bli fler och jobba med vår struktur och rutiner. Att rekrytera tar tid och kraft, vi vill ju också behålla vår kultur. Vi har kunnat gå från att vara 12 personer i företaget 2019, till de 18 personer vi är nu i Luleå och Stockholm. Vi går in i 2021 med ny kraft, och har haft ganska så mycket tur detta år med pandemin, då våra kunder inte varit så drabbade. Det gör att vi haft ett väldigt bra år totalt sett ändå. 

Hur firade ni?

– Vi firar alltid och mycket! Vi är bra på att fira –  trivsel och lönsamhet är våra ledord. 

Varför är det viktigt att prisa företagare i Luleå just detta år? 

– Jag hoppas verkligen att de som får priset också upplever att de får god nytta och uppmärksamhet trots att det är sådant märkligt år. Det är en sådan energiboost att få priset och som sagt för oss har det gjort så mycket för rekryteringar. Som företagare är man glad att få en extra klapp på axeln. Det betyder så mycket mer än man tror. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!