Prisar de som inspirerar framtidens företagare

Årets UF-ambassadör utses årligen av Ung företagsamhet. Priset ska gå till en person som på något sätt jobbar för att stärka unga människor i deras tro på sig själva och sin egen företagsamhet. Carolina Heimdahl leder juryns arbete.

Carolina Heimdahl, regionchef för Ung företagsamhet Norrbotten, leder juryns arbete inför priset Årets UF-ambassadör, som delas ut i samband med Luleå business awards.

Carolina Heimdahl, regionchef för Ung företagsamhet Norrbotten, leder juryns arbete inför priset Årets UF-ambassadör, som delas ut i samband med Luleå business awards.

Foto: Elin Parmhed/arkivbild

Priser & utmärkelser2020-10-15 10:08

Varför är det viktigt för er att stå bakom detta pris?
– För oss är det jätteviktigt att, på alla sätt vi kan, synliggöra arbetet och prisa dem som jobbar för att få fler unga människor att vilja bli egenföretagare. Det är viktigt med förebilder för att själv våga satsa, säger Carolina Heimdahl.

Vad är syftet med priset?
– Det är just att synliggöra det arbetet som görs av så många människor, på olika sätt. Priset är brett och kan gå till vem som helst som jobbar i den linje som vi på Ung företagsamhet står för. Det kan vara en lärare, en mentor, en elev eller tidigare elev. För i slutändan handlar allt om samverkan mellan näringslivet och ungdomarna. 

Hur känns det att dela ut pris under detta, märkliga år? 
– Jag är övertygad om att det är ännu viktigare i år att dela ut priser. En utmärkelse kan inge hopp och visa på alla möjligheter som finns i vår region. Det blir ett arbete som sker över generationsgränser och mellan skola och näringsliv. Vi kan inte vänta på att de unga blir äldre och är redo att anställas, jobbet måste ske nu och hela tiden. Det är så oerhört viktigt för framtiden att unga känner en tro på sig själva och en framtid i Norrbotten. 

Hur jobbar ni i juryn för att komma fram till en vinnare?
– Det är ett långsiktigt arbete som sträcker sig över hela året. Vi har god kännedom om personer som jobbar på det här sättet. Det handlar om att samla ihop dessa och titta på vilken person är mest värd att vinna just detta år. 

Prisschema LBA

Här är alla priser som delas ut i samband med Luleå business awards i höst.

25/9 Årets företagare, prisutdelare: Företagarna Luleå
VINNARE: Richard Bergfors, vd Max burgers AB

19/10 Årets digitalisering, prisutdelare: Dataföreningen

21/10 Årets UF-ambassadör, prisutdelare: Ung företagsamhet

23/10 Luleå kommuns företagarstipendium, prisutdelare: Luleå kommun

26/10 Årets guldkorn, prisutdelare: Kaiding

28/10 Årets nya företagare, prisutdelare: Almi

23/11 Årets tillväxtföretag, prisutdelare: Deloitte

24/11 Årets unga företagare, prisutdelare: Student consulting

25/11 Årets varumärke, prisutdelare: Sparbanken Nord

26/11 Årets hållbarhetspris, prisutdelare: Facebook

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!