De kan bli Årets småföretagare i Piteå

I februari presenteras alla vinnare inom Piteå business awards, men redan nu avslöjas finalisterna till Årets småföretagare i Piteå. De som har chans att ta emot priset är Lisa Hellmér och My Bergström, Nicklas Jadinge och Sammy Pergament, samt Nawid Soltani.

Priser & utmärkelser 21 januari 2021 09:53

Det är Piteå-Tidningen som står bakom priset Årets småföretagare, och nytt för i år är att priset även delas ut i samarbete med Norrbottens Affärer. Nu är det klart att Lisa Hellmér  och My Bergström, Local hero/Pensionatet, Nawid Soltani, Arnemarks köttservice och Nicklas Jadinge och Sammy Pergament, Nordic quick systems är de nominerade.

– De är samtliga goda ambassadörer som genom sitt företagande inspirerar andra, säger juryordförande Sebastian Sandsten, platschef Piteå-Tidningen.

I juryn deltar även Greta Wimander, projektledare Piteå science park, samt Sabina Nilsson, redaktör och ansvarig utgivare Norrbottens Affärer.

– Vi i juryn har hittat tre finalister som på sitt sätt banat ny väg och skapat nya erbjudanden på sitt sätt. Det är tre olika företag, vilket gör det svårt att kora en vinnare, säger Greta Wimander.

Varför blev det just dessa tre finalister?

– Vi tycker att dessa tre har skapat nöjda kunder och medarbetare, och framförallt visat på kreativitet och företagsamhet utöver det vanliga, säger Greta Wimander.

– Det var inte helt enkelt då det finns många duktiga och spännande företagare. Vi i juryn tycker att dessa tre har gjort det lilla extra och förtjänar att bli nominerade, säger Sebastian Sandsten.

Det blir ingen traditionsenlig Piteå business awards i år, men priserna kommer att delas ut genom livesända prisutdelningar under februari. De sju priserna som kommer att delas ut är: Årets UF-ambassadör, Årets besöksanledning i Piteå, Årets start up, Årets hållbarhetspris, Årets varumärke, Årets företagare och Årets småföretagare.

 

Motiveringarna:

Lisa Hellmér & My Bergström Local Hero/Pensionatet

Två drivna nytänkare som imponerar gång på gång. Företagare som inte bara gör skillnad för Piteå – utan för hela Norrbotten. Nu senast med initiativet Local hero som snabbt spridits över landet, vars syfte är att stötta lokala företag i tuffa tider. Engagemanget, modet och kreativiteten är några delar som utmärker dessa företagare, och är det några som förtjänar att kallas lokala hjältar så är det dom: Lisa Hellmér och My Bergström!

Nawid Soltani, Arnemarks köttservice

En målmedveten företagare med känsla för kvalité och stort fokus på det lokala. Tidigt i livet fick han lära sig styckkonsten och efter år av både teori och praktik startade han ifjol eget köttföretag. Ett smart koncept med noga handplockade råvaror som snabbt kommit att bli en favorit på middagsbordet. Resan har bara börjat för mannen som alltid har glimten i ögat: Nawid Soltani!

Nicklas Jadinge & Sammy Pergament, Nordic quick systems

Idén om att förenkla resulterade i ett företag. På kort tid har Nordic quick systems unika kedjehjul tagit en stark position inom industrin. Teamet siktar högt och har redan tagit sin innovation utanför landets gränser, där de representerar Piteå på ett föredömligt sätt. Priserna regnar över dessa skarpa företagare, och med all rätt – Nicklas Jadinge och Sammy Pergament förtjänar sin plats i rampljuset.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa