Dags att utse Årets unga företagare

Att vilja, våga och genomföra sin affärsidé är något som kräver hårt arbete och stort engagemang. Vad som gör att något flyger och blir en succé vet ordförande Tobias Lindfors, vd på Student consulting, en hel del om. Tillsammans med sin jury arbetar han nu med att kora Årets unga företagare.

Tobias Lindfors är juryordförande.

Tobias Lindfors är juryordförande.

Foto: Elin Emborg

Priser & utmärkelser2020-11-12 08:10

Varför är det viktigt för er att stå bakom priset Årets unga företagare? 
– Jag fick själv förmånen att starta när jag var väldigt ung. På Student consulting är vår mission att varje dag sätta fler personer i jobb, för att få branschens nöjdaste kunder. Under 2020 ser vi ut att sysselsätta över 11 000 personer. Jobb skapas genom anställningar, men också i allt större utsträckning genom att unga människor startar företag. Därför tycker vi det är viktigt att vara med, och tror även att det är viktigt för Luleå och Norrbotten som region att uppmärksamma entreprenörer, att stötta och jobba för att fler ska starta företag, säger Tobias Lindfors.

Vad ser du som största nytta med priset?
– Det inspirerar fler unga till företagande, och vi vill vara med och uppmärksamma entreprenörer som är goda förebilder. Allt för att inspirera fler människor, få fler entreprenörer.

Hur känns det att vara med nu med covid-19 som påverkar oss alla, på olika sätt? 
–Tyvärr har covid-19 slagit hårt mot både samhället och näringslivet. Detta har bland annat resulterat i en högre arbetslöshet. Fyra av fem jobb växer fram i Sverige genom små- och medelstora företag. Därför är detta pris extra viktigt då det tidigt uppmärksammar unga entreprenörer som startar företag och bidrar till ökat jobbskapande.

Berätta mer om hur ni jobbar i juryn för att komma fram till en vinnare!
– Juryn har bestått av en grupp på 11 personer med bred kompetens från både näringsliv, Luleå Tekniska Universitet och Luleå regionen. Det har varit en spännande process då vi haft ett bra startfält med nomineringar och intressanta företag som vi jobbat igenom för att komma fram till vinnaren. Vi har fått in en hel del nomineraringar från allmänheten, och vinnaren fanns med bland förslagen. Vi jobbar brett. Förutom nomineringar så samlar vi in statistik och data, vi ringer runt och pratar med många människor.

Juryn

Ordförande: Tobias Lindfors, Student consulting

Johanna Grimstål, Brightnest

Josefin Wäppling, Teknikens hus

Mikael Lindgren, Luleå Bostad & förvaltning AB

Linda Björk, Luleå Business Region

Ulrica Magnusson, Luleå Business Region

Thomas Taavo, PWC

Carolina Heimdal, Ung företagsamhet

Johanna Lindberg, Luleå tekniska universitet

Jennie Wilhelmson Hägg, Career Center

Paula Wennberg, Luleå tekniska universitet

Kriterier

Det finns många initiativrika unga Luleåbor som tar saken i egna händer och skapar en plattform för sin egen framtid. På så sätt bidrar de på ett strålande sätt till Luleås tillväxt.

Priset tilldelas en ung och modig företagare som driver ett företag med utvecklingspotential. Företagaren är max 35 år. Företaget andas nytänkande; exempelvis i form av nya affärsmodeller, kreativitet, okonventionella vägval eller öppenhet för samarbeten i nya former eller med nya aktörer.

Årets unga företagare delas ut samarbete med Student consulting.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!