Bio i Porjus - intresseföreningen betalar

För filmälskare i Porjus är det rena julafton. Invånarna i vattenfallssamhället gå på bio varje söndag utan att behöva betala för sig.Hittills har det varit ett 30-tal besökare som lockats av erbjudandet,varje helg.

"Det är en jättebra idé", säger Maria Bellenbro och Karolina Nordholm, Porjus.  FOTO: John Filipsson

"Det är en jättebra idé", säger Maria Bellenbro och Karolina Nordholm, Porjus. FOTO: John Filipsson

Foto: John Filipsson

PORJUS2009-03-04 06:00
I Porjus är det gratis att gå på bio, både för Porjusborna och för tillfälliga besökare på orten. Varje söndag sedan tre veckor tillbaka visas det två föreställningar i Laponiahuset, en barnföreställning på dagtid och sedan en kvällsföreställning för vuxna.
- En jättebra idé. Även om ingen av oss ännu har varit på någon föreställning, men det kanske blir, säger Maria Bellenbro och Karolina Nordholm, Porjus.
Fem söndagar
Totalt ska det visas fem föreställningar med film i Laponiahuset
i vinter. Och idékläckarna, samhällets intresseförening tycker att responsen har varit bra hittills.
- Vi har haft mellan 25 och 30 besökare på varje föreställning hittills, säger Lars Wallbing, ordförande i intresseföreningen. Och det tycker jag ska betraktas som en bra siffra med tanke på invånarantalet i samhället.
I söndags visades den tredje föreställningen, sedan är det två kvar av vinterns utbud.
- Men vi återkommer igen till hösten med fem nya föreställningar både för barn och vuxna. Besökarantalet har visat att det finns ett behov.
Intresseföreningen har egentligen återupptagit en gammal tradition i Porjus. Tidigare har det funnits en filmstudio där, men som sedan något år är vilande.
Tror på fortsättning
- Vi ville väl väcka lite av det där till liv igen och testa om det finns ett intresse för filmvisning i samhället, säger Lars Wallbing.
Och med tanke på besökarantalet hittills tror han på en fortsättning.
Mellan 5 000 och 6 000 kronor kostar det intresseföreningen i lokalhyror och filmlicenser för vintern och kommande höst-visningar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om