Polisen fick flyga till brottplatsen

Vid 14.20-tiden på måndagen inkom ett larm om en händelse vid Kaitumälven i Gällivare kommun. Ett sällskap på fiskeresa hamnade i slagsmål.

22 juli 2019 19:19

Sällskapet bestod av en far och två söner i 30-års åldern. Enligt uppgifter har ett våldsamt bråk utbrutit. En av sönerna, en 34-årig man ska ha misshandlat sin far och bror och hotat dem med en sten. Mannen brottades ner och fick bindas med ett spännband tills dess att polisen anlände till platsen. Mannen ska även ha varit beväpnad med en pistol som han hade licens för.

– Det har varit alkohol inblandat, säger Fredrik Nilsson RLC-befäl på norrbottenspolisen.

Platsen är svår att nå. Det går inga vägar där så polisen fick skicka en patrull med helikopter från Jokkmokk.

– Man hade kunnat skicka patruller från närmare platser men det var i Jokkmokk det fanns en ledig patrull, säger Nilsson.

Mannen har frihetsberövats och förts till Kiruna. Han togs först till sjukhuset för att se över några mindre skador som uppstod under incidenten. Han är gripen och misstänkt för brott i samband med händelsen. Mannen var berusad till den grad att förhör inte kunde hållas.

Vakthavande befäl har även beslutat att beslagta samtliga vapen och tillståndslicenser eftersom att mannen bedömdes vara olämplig att inneha vapen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Bergström