Victoria Vikberg, eller Vickan som hon kallas, jobbar som personlig tränare och kostrådgivare på Star i Bergsviken där hon bland annat leder Crossfitboxen. När hon inte tränar eller är med familjen står hon gärna i köket och lagar någon spännande maträtt.
– Innan jag har svalt frukosten så funderar jag på vad vi ska äta till lunch eller middag. Vi äter såklart husmanskost också, men jag försöker lyxa till det. Det kan bli en tartar på en onsdag. Jag bryr mig inte vilken dag det är. Jag vill bara äta god mat, säger hon.
Att anmäla sig till Sveriges mästerkock beskriver hon som en impulsgrej.
– Det kom bara upp på Facebook och då sökte jag. När de ringde i augusti hade jag glömt bort att jag sökt, säger Victoria Vikberg.
Nu är hon en av deltagarna i den nya säsongen av Sveriges mästerkock. Under onsdagen sändes det första programmet på C More och Tv4. Vickan lyckades övertyga juryn och går vidare till Gävle där den sista uttagningen till Sveriges mästerkock sker.
– Det var kul och sjukt annorlunda. Jag är inte van att ha tio kameror och en mikrofon i ansiktet när jag lagar mat. Det var lite stressigt, säger hon.
I första avsnittet lagade hon helstekt renfilé med jordärtskocka, potatispuré, rödvinssås, gin-lingon, grönkål och hjortron.
– Jag älskar att laga mat från Norrbotten. Allt som vi hittar i skog och mark. Annars är min smak ganska blandad. Allt från asiatiskt till vilt och skaldjur.