Tv-kocken och skåningen Tareq Taylor besökte Stora Nolia på tisdagen för att laga mat från köksscenen.
Han har 31 år i yrket bakom sig och fixade enkelt att underhålla den fulltaliga publiken samtidigt som han lagade två norrbottniska rätter; älgfilé och röding. När han lagade fisken tipsade han om att kål är gott till.
– Fisk och kål är rätter som hjälper fram varandra med smakerna.
Förutom att Tareq Taylor medverkat i programmet Trädgårdstider, har han också gjort tv-program där han rest runt och lagat mat i vår landsdel. BBC Living spred programmet i 17 länder vilket gett 100 miljoner tittare världen över.
– På sistone har blickarna vänts mot norr. Det nya nordiska köket - som det kallas - är den allra senaste matdestinationen. Ni vet inte vilken matdröm ni lever i här i Norrbotten! Till och med fransmännen tar intryck av den norrbottniska matrevolutionen.
Tareq Taylor beskriver det somatt allt här uppe är så oförstört, vilket lockar.
Här är hans idé om maten i norr:
1. Ni kan utveckla matturismen mycket mer.
2. När ni gör det - gör det åt rätt håll för att det ska bli bra. Gör det litet och exklusivt, i små grupper där matlagningen blir en upplevelse, till exempel att maten tillagas på plats ute i vildmarken.
3. Vänd er till grupperna med pengar. Oj, oj, om ni visste hur matintresserade japanerna är till exempel. De är några av många som vill betala mycket för matupplevelser. Så tänk inte bara norrsken när ni ser japaner.
4. Var inte så blygsamma. Om vi skåningar ska veta vad kaffeost är till exempel, så måste ni ta fram och visa oss produkten ordentligt.