Rektor blev Årets UF-ambassadör i Piteå

Hon har visat att det går att använda entreprenörskap redan från förskoleålder. Årets UF-ambassadör är Ann-Sofie Gustavsson som under fredagskvällen tog emot priset på Piteå business awards.

Ann-Sofie Gustavsson tog på fredagskvällen emot pris som Årets UF-ambassadör i Piteå.

Ann-Sofie Gustavsson tog på fredagskvällen emot pris som Årets UF-ambassadör i Piteå.

Foto: Elin Parmhed

Piteå2022-05-06 20:47

Priset till Årets UF-ambassadör delas ut till en person som jobbar i Ung företagsamhets anda, för att stärka unga människor i deras tro på sig själva och sin egen företagsamhet. Personen ska i närtid ha utfört en eller flera konkreta insatser som visar att personen tror på unga människor och vill att de ska få en tro på sin egen företagsamhet.

Årets UF-ambassadör Ann-Sofie Gustavsson, rektor Piteå kommun, tog emot priset under Piteå business awards som gick av stapeln på Pite havsbad under fredagskvällen.

Hur känns det?
– Jag är så oerhört stolt och glad för det här priset. Tänk att de yngsta barnen får komma fram, säger Ann-Sofie Gustavsson.

Vad betyder priset för dig?
– En ära och att vi faktiskt kan göra ett bra jobb i förskolan. Starta tidigt med företagsamhet och visa tilltro till barnens kapacitet.

Motivering: ”Att använda entreprenörskap som lärande är att se möjligheter, gå från idé till handling, lösa problem och se samband. Genom sitt arbete har Ann-Sofie tillsammans med sin personal visat att det går att använda entreprenörskap som lärande redan från så tidig ålder som de minsta barnen inom förskolan. Det skapar en god grund hos vår framtid”

Årets UF-ambassadör

Priset delas ut av UF Norrbotten och Sparbanken Nord och juryordförande är Annika Sandberg, Sparbanken Nord.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!