Luleå har kopplat greppet

Det var poängen som kändes som en seger för IFK Luleå.Efter 1-1 i seriefinalen borta mot Piteå leder laget serien med fyra omgångar kvar att spela.- Jag är oerhört nöjd. Den här poängen betyder mycket för oss, säger tränaren Fredrik Waara.

Foto: Kurt Engström

PITEÅ2010-09-06 21:21
Det verkar som att avslutningen av fotbollstvåan kommer stå mellan tre lag.
IFK Luleå, Piteå och Skellefteå.
Och efter måndagskvällens seriefinal och tillika derby mellan Piteå och IFK Luleå på LF Arena i Piteå är det liten fördel för Luleå.
För efter 1-1 leder laget serien med en poäng när det återstår fyra omgångar.
Något som tränaren Fredrik Waara förstås är nöjd över.
- Jag är oerhört stolt över killarnas prestation i dag. Vi åker ner hit utan fyra nyckelspelare, möter ett Piteå som är klara favoriter och får med oss en poäng. Det känns oerhört bra, säger Waara efter slutsignalen.
Matchen blev ingen spelmässigt höjdare.
Istället blev det mycket kamp, ställningskrig och långa bollar.
Efter en mållös första halvlek, där Piteå hade haft ett ganska klart bollinnehav, tog hemmalaget ledningen med 1-0 sedan Erik Westboms misslyckade inlägg blev ett lyckat skott som ställde Luleåmålvakten Malik Faiqi.
- Malik är helt chanslös på det. Den är omöjlig för honom att ta, säger Fredrik Waara, som fick använda sig av sin målvaktsreserv sedan ordinarie målvakten Johan Luthström tvingats lämna återbud bara timmar före avspark (nybliven pappa).
- Malik gör ett riktigt bra jobb tillsammans med Kalle Sjöö och Per Mettävainio.
Och det blev just Mettävainio som räddade poängen åt IFK.
I den 63e minuten utnyttjade han ett misstag från två Piteåförsvarare och tryckte in kvitteringen inför ögonen på de drygt 2000 åskådarna.
- Den här poängen kommer betyda mycket för oss i fortsättningen, tror Waara.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om