Personligt möte bäst på mässa

Trots att snön ligger djup går det att söka sommarjobb och mer varaktiga jobb. Både äldre och yngre besökte arbetsförmedlingens rekryteringsmässa i Enter galleria under torsdagen för ett personligt möte med ett fyrtiotal arbetsgivare.

14 mars 2019 21:45

Mässan är öppen för såväl arbetssökande som är inskrivna på Arbetsförmedlingen som studerande och personer som har en anställning men vill byta jobb eller bransch. Ett 40-tal arbetsgivare från vitt skilda branscher fanns på övre plan i Enter galleria under tre timmar. Några som kan nämnas är Försvarsmakten, Boden kommun, räddningstjänsten, Region Norrbotten, Boden camping & bad, BDX företagen AB, Alviks Trafik, Nordlandia, Region Norrbotten. Arbetsförmedlingen i Boden har i många år arrangerat rekryteringsmässor. Årets mässa som samarrangeras med Bodens kommun är ett bra tillfälle för alla som vill träffa en arbetsgivare och marknadsföra sig själva personligen.

– En rekryteringsträff har stor betydelser.Du möter arbetsgivare som har ett uttalat rekryteringsbehov öga mot öga. Det är ett jättebra sätt för både den arbetssökande och arbetsgivaren att skapa sig en bild av varandra. Det personliga mötet ger så mycket mer än ett papper, säger Daniel Nilsson, arbetsförmedlingschef Boden/ Luleå.

Norrbottens Media träffade både yngre och äldre besökare. Ingrid Vikström stod tillsammans med sin dotter vid Nordlandias dotter. Nordlandia ska öppna nytt äldreboende i Boden i slutet av året.

– Vi har haft många som besökt montern och är intresserade av vårdyrket. Intresset har varit stort, säger Hanna Malmström, Nordlandia.

Ingrid Vikström jobbar idag som springvikarie inom vården och hoppar även in på systembolaget och granngården.

– Dottern som har jobb i Luleå vill byta jobb så jag hängde på. Jag vet inte om jag önskar en fast tjänst utan ville se vad det erbjuds för jobb. Att jobba med gamla är helt underbart. Jag har aldrig varit arbetslös i hela mitt liv trots att jag sade upp mig från mitt jobb för ett tag sedan. Jag tror det alltid finns jobb för den som vill jobba, säger Ingrid Vikström.

Vid Alviks Trafik fanns elever från Transportprogrammets avgångsklass. De besökte mässan med sin lärare Annica Öberg.

– Vi tycker det är kul att prata med ungdomar som är här och andra som är intresserade av vår spännande bransch. Lastbilschaufför är ett bra och tryggt jobb. Det är ett måste att vara med på mässan vid rekrytering, sägerJohan Eriksson, Alviks Trafik.

– Det är bra sätt att skapa kontakt för oss som arbetssökande och se vad det finns för jobb, säger Mikael Sinikumpu, avgångselev på Transportprogrammet.

Region Norrbotten fanns också på plats med rekryteringspersonalen Eva-Marie Fellermark och Anders Lund. Enligt dem finns det behov av sjuksköterskor, undersköterskor, lokalvårdare på Sunderby sjukhus.

– På Länsservice i Boden så söker också Region Norrbotten efter 15 sommarvikarier just nu, säger Fellermark.

Fast för att få jobb på ett förråd som hjälpmedelstekniker eller lagerarbetare så krävs vissa dokumenterade kunskaper.

– En lagerarbetare ska ha truckkort och en hjälpmedelstekniker ska ha verkstadsmekanisk utbildning i grunden, säger Lund.

Båda tycker mässan är ett bra sätt att träffa eventuella sökande till deras tjänster.

– Region Norrbotten har varit med under flera år. Det här är andra året som vi finns med på Enter, säger Anders Lund.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lena Leffler