Dödsolycka när malmbil körde av vägen

En person omkom när en lastbil full med järnmalm välte på väg 395 tidigt på söndagsmorgonen.

2 december 2018 05:57

Klockan var 04.30 på natten till söndagen när en lastbil körde av vägen mellan Anttis och Peräjävaara. Lastbilen var full med järnmalm och hade vält.

Det stod tidigt klart att det var en allvarlig olycka och strax efter 10 på söndagen så bekräftade polisen att det handlar om en dödsolycka. Chauffören av malmbilen har omkommit, anhöriga är underrättade.

- Vi fick gräva oss fram till chauffören. Det var mycket halt på platsen och lastbilen ligger upp och ned, sade Frida Klarin, inre befäl hos räddningstjänsten, tidigare på söndagsmorgonen.

Den senaste tiden har flera olyckor med malmtransporter inträffat. 2 november välte en lastbil i en brant kurva på samma väg där dödsolyckan skedde, väg 395. Olyckan skedde norr om Anttis. 16 november välte en malmlastbil på E45 och föraren blev allvarligt skadad och 30 november välte en malmlastbil på riksvägg 99 i höjd med Autiobron i Pajala.

Vid 11-tiden skickade Kaunis Iron ut ett pressmeddelande gällande dödsolyckan:

" Tidigt i morse nåddes vi av den tragiska nyheten att en av våra medarbetare omkommit i en singelolycka med en av företagets lastbilar längsmed väg 395 vid Peräjävaara. Våra tankar går givetvis till familj, vänner och medarbetare.

 I skrivande stund prioriteras stöd och kontakt med anhöriga till den omkomne samt att ta hand om vår personal på bästa möjliga sätt."

Polisen meddelar att platsen för olyckan är avspärrad och en teknisk undersökning kommer att ske av fordonet. Förundersökning har inletts av åklagare vid riksenheten för arbetsmiljömål. En anmälan gällande misstänt till annans död/brott mot arbetsmiljölagen är upprättad.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Olov Planthaber