Han har inga exakta siffror. Men enligt honom har Sveaskog och företagets underentreprenörer drabbats hårt av att maskinerna blivit stående.
– Det har också kostat jättemycket för samhället, inte minst polisinsatserna. Däremot drabbades inte sågverken och alla de som jobbar där. Det hade varit det värsta.
Hur bilden av företaget påverkats är oklart.
– Men sedan är sådant här inte roligt för personalen. Det skapar en osäkerhet, särskilt som det här är något helt nytt i Norrbotten.
Nu utbildas era skogsmaskinsförare i hur de ska agera vid skogsaktivism. Vilka instruktioner får de?
Här svarar Ulf Nilsson att noggrann planering och utmärkning av hänsynsområden görs inför en avverkning.
–En maskin kan inte heller användas om en person är nära, av säkerhetsskäl.
Han förnekar inte att en orsak till de nya händelserna i skogen kan vara att decennier av modernt skogsbruk märks tydligare:
– Men det beror nog på många saker. Utredningar pågår och vi har Girjasdomen. Det skapar diskussioner, vilket i och för sig kan vara bra.
Om konflikten med Muonio sameby säger Ulf Nilsson att Sveaskog följer regelverket för miljömärkningen FSC. Det innebär enligt honom att koncessionssamebyar som Muonio ska informeras om avverkningsplaner, och att alla sedan ska kunna komma med synpunkter. Fjäll- och skogssamebyar erbjuds däremot att delta i planeringen vid samrådsmöten.
Han säger att skogen i Muonio inte är slut utan att 28 procent redan har avsatts från avverkning som naturskogar.
Hur ser du på att Sveaskog har anmälts till FSC av Greenpeace för att ha brutit mot certifieringsbolagets regler för urfolk?
– Vi är positiva till all granskning.