Prisad för god arbetsmiljö

Sven Ingvar Juto som driver företaget Jutos Skog utnämndes på fredagen till Årets företagare 2014 i Pajala kommun.

PRISAD. Sven-Ingvar Juto, till vänster, fick ta emot 5 000 kronor av Martin Hedberg från Handelsbanken. I mitten avgående kommunalrådet Kurt Wennberg.

PRISAD. Sven-Ingvar Juto, till vänster, fick ta emot 5 000 kronor av Martin Hedberg från Handelsbanken. I mitten avgående kommunalrådet Kurt Wennberg.

Foto:

PAJALA2015-01-30 17:45

Under en företagslunch arrangerad av Företagarna i Pajala och Pajala Utveckling fick Sven Ingvar Juto, 47, Korpilombolo, ta emot ett diplom och 5 000 kronor i prispengar från Handelsbanken.

Han prisades för god lönsamhet i företaget och för att ha skapat en god arbetsmiljö för sina anställda – med bland annat arbetsväxling.

– Det känns stort, riktigt bra. Skogsbranschen omtalas annars mest i negativa ordalag, säger Sven Ingvar Juto.

Juto startade sitt skogsentreprenadföretag år 2002. Han har skogsmaskiner och verksamheten består främst av skogsavverkning. Antalet anställda är fem. Företaget har en årsomsättning på 8, 6 miljoner kronor.

Motiveringen till att Juto blev Årets företagare lyder så här i sin helhet:

"Årets pristagare har under flera år redovisat goda resultat och stark ekonomi i företaget. Sven Ingvar Juto har genom ett medvetet arbete skapat en god arbetsmiljö för sina anställda, vilket ytterligare stärker företaget och gör att företaget kan fortsätta att utvecklas i en positiv riktning. Sven Ingvar är ett gott föredöme för vår bygd och för sin bransch.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om