Nöjessatsning i Pajala

Bykrogen blir Jernverket.- Vi satsar på café- och restaurangverksamhet i markplanet och nattklubb i källaren, säger Daniel Nilsson som tillsammans med brodern Mikael kommer driva det nya stället.

Foto:

PAJALA2008-10-08 06:00
Det är inte bara inom gruvindustrin det händer stora saker i Pajala. Även inom nöjeslivet kommer det bli ett rejält uppsving nu när bröderna Daniel och Mikael Nilsson storsatsar. Bröderna har ganska länge gått och diskuterat sina planer men haft svårt att hitta en lämplig lokal. Men så i somras dök chansen upp och de skrev kontrakt med Per-Arne Ylipää som äger fastigheten.
Från och med den 1 november tar de över lokalerna i Bykrogen efter att Repheeporn Perssons kontrakt löpt ut. Hon har drivit en thai-restaurang.
- Vi jobbar på att kunna öppna under hallowen-helgen den 1-2 november, säger Daniel Nilsson.
Nytt koncept
Bröderna Nilsson kommer med många nya och annorlunda grepp för att vara Pajala.
- Vi kommer satsa mycket på drycker. Mikael är utbildad bartender i Grythyttan och en av våra specialiteter blir kaffe. Vi har köpt in en espressomaskin men det är ingen automatisk grej utan vi mal bönorna på plats. Det blir även en speciell satsning på svenska whiskysorter, exempelvis Macmyra och Bullit whisky, säger Daniel Nilsson.
Det blir så klart även andra dryckessorter, från världens alla hörn.
I matväg blir det det mesta.
- Kommer vara steakhouse burgers, lax, sallader och liknande. Vi kommer laga maten själva till större delen. Däremot blir det ingen "dagens lunch", det finns redan två sådana ställen som är inarbetade, säger Daniel Nilsson.
Men det blir frukost på plats eller som take away. Cafédelen erbjuder förutom vanliga konditorivaror även lite annat i matväg.
Nattklubb
I nattklubbslokalen blir det olika former av framträdande, från disco till livemusik och temakvällar.
- Vi kommer försöka ha någonting minst en gång i månaden. Här kommer vi satsa både på artister utifrån men också på lokala förmågor som dj-talanger, säger Daniel Nilsson.
Rumsuthyrningen blir kvar i Per-Arne Ylipääs regi.
- Men vi kommer ta hand om gästerna och serva dem, säger Daniel Nilsson.
Lokalerna kommer fräschas upp med varmare färger och delvis nya möbler.
Bröderna räknar med att klara ruljansen på egen hand i början.
- Eventuellt anställer vi en person i ett senare skede när vi ser vilka behov som finns, säger Daniel Nilsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om