Lahti blir energipolitisk talesperson för (V)

Birger Lahti, 49, blir ny energipolitisk talesperson för Vänsterpartiet i riksdagen. Skogen är en fråga han vill lyfta fram.

Birger Lahti blir ny energipolitisk talesperson i riksdagen för (V).

Birger Lahti blir ny energipolitisk talesperson i riksdagen för (V).

Foto: Göran Ström

Pajala2014-10-01 15:23

Birger Lahti har varit politiskt aktiv i 20 år och suttit som ordinarie ledamot i kommunstyrelsen i Pajala i tolv år. Han tycker att det finns mycket att göra för Norrbotten och känner sig redo att ta sig an uppdraget.

– Det känns bra att överhuvudtaget sitta i näringsutskottet. Jag är ödmjuk i mitt uppdrag och det finns många frågor jag kopplar ihop med Norrbotten, säger Birger Lahti.

Lahti kommer ifrån byn Kaarnevara, sex mil norr om Pajala. I 30 år har han jobbat som skogsarbetare, ett jobb som han nu måste ta tjänstledigt ifrån. Men det är med lite vemod som han lämnar länet för sitt nya arbete i Riksdagshuset i Stockholm.

– Jag kommer sakna årstiderna, dofterna och vännerna men jag ska försöka göra mitt bästa för Norrbotten, säger Birger Lahti.

Vilka frågor tycker du är viktiga?

– Först och främst skogen. Den har inte fått den credit den förtjänar men det finns andra näringar också, som gruvan till exempel. Alla näringar ryms i Norrbotten, säger Birger Lahti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om