Gabriella räddade bortrövad kvinna

Vid 23-tiden i går kväll var Gabriella Perez och hennes kompisar ute och "snurrade med bilen" i Pajala.
Då träffade hon på en 22-årig kvinna längs vägen som viftade, hoppade och signalerade om hjälp.

Pajala.

Pajala.

Foto: magnus pehrsson

PAJALA2013-05-23 11:27

- Vi bestämde vi oss för att åka runt på andra sidan älven som man brukar göra här. På vägkanten står då en kvinna som hoppar och viftar. Vi körde förbi snabbt och förstod inte riktigt vad som var på gång. Sedan hörde vi att hon ropade hjälp, så vi vände om och plockade upp henne, säger Gabriella Perez, 19.

Kvinnan förklarade för Gabriella och hennes vänner att hon blivit indragen i en bil när hon var på promenad. Gärningsmännen hade sedan kört in bilen i skogen och stannat till vid en skogsstig och då hade kvinnan lyckats fly.

- Vi hjälpte henne att ringa polisen. Hon var hysterisk, rädd, chockad och kunde inte uppfatta våra frågor. Man blev själv jätterädd och chockad. Vi var med henne i kanske 40 minuter till en timme, säger Perez.

Men när hon ringde polisen visade sig att det inte fanns någon på plats i Pajala - den närmaste var i Kalix. Därför bestämde sig Gabriella och hennes kompisar för att transportera den 22-åriga kvinnan till akuten där hon fick tillbringa natten.

Och nu uttrycker Gabriella Perez sin ilska över att det inte fanns någon polis i Pajala.

- Det är förjävligt och något jag vill klaga på. Det första vi tänkte på var ju att ringa polisen och sen när vi gjorde det fanns ingen här. Den närmaste var i Kalix och det är i alla fall två timmar bort. Vi kunde inte heller lämna hem henne eftersom hon tappat bort hemnycklarna i samband med allt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om