Superpedagog till Övertorneå

Stavros Louca, matematiklärare och känd från SVT:s dokumentärserie "Klass 9A", föreläser i Övertorneå i dag.- Vi vill ligga i framkant när det gäller lärande och motivation, säger Maarit Enbuske, barn- och utbildningschef i Övertorneå.

Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

ÖVERTORNEÅ2012-08-14 12:04

Stavros Louca och sonen Marcus Louca föreläser på temat motiverande ledarskap.

De ska presentera vad som beskrivs som fyra viktiga nycklar; personligt intresse, familjär stämning, respekt samt hur undervisningen kan avdramatiseras.

Föreläsningen riktar sig till lärare vid skolor i Övertorneå och Haparanda samt till utbildare vid Utbildning Nord.

Bäst i landet
Kostnaden för föreläsningen är 75 000 kronor.

- Vi vill ge vår personal sådana här saker och enda sättet är att dela på kostnaden som vi gör i detta fall, säger Maarit Enbuske.

För några månader sedan visade Sveriges kommuner och landsting, SKL, i undersökningen "Kommunens kvalitet i korthet" att eleverna i årskurs tre i Övertorneå är bäst i landet på de nationella proven.

- Vi har väldigt bra resultat i skolan, men vi når inte riktigt alla elever och därför vill vi inspirera lärarna. Jag hoppas att de på kort sikt ska känna att det är kul att komma tillbaka till jobbet och att de på längre sikt utvecklar metoder att nå de elever vi inte lyckas nå, säger Maarit Enbuske.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om