Kabelreparatörer räddade Omarks premiärmatch

Ett kabelbrott hotade Övertorneåsonen Linus Omark SHL-comeback i Luleå Hockey – för tv-tittarna i halva kommunen. Det blev en kamp mot klockan.

Boende i halva Övertorneå kommun riskerade att missa Linus Omarks återkomst till SHL ikväll, men felet hann repareras.

Boende i halva Övertorneå kommun riskerade att missa Linus Omarks återkomst till SHL ikväll, men felet hann repareras.

Foto: Montage

Övertorneå2023-09-14 15:13

Många Övertorneåbor har planerat att bänka sig framför teven när Linus Omark, uppvuxen i bostadsområdet Turovaara, ikväll spelar säsongens första SHL-match för Luleå Hockey borta mot Oskarshamn. Men ett kabelbrott mellan Kuivakangas och Juoksengi på onsdagen ställde till problem och under torsdagen har kommunen gått en kamp mot klockan för att reparera felet.

Stadsnätet släcktes ner i byarna i norra delen av kommunen där det inte gått att titta på tv. En preliminär sluttid sattes till klockan 21 ikväll. Men Luleå Hockeys match, den har nedsläpp klockan 19.00.

Det kommunala bolaget som äger stadsnätet har blivit nedringda av oroliga kommunbor.

– Det har vi blivit informerade om. Det är ju så att mycket kan man utstå, men får man inte se hockey så är det allvarligt, säger Henrik Luttu, vd på Övertorneå energi.

Vid 15-tiden var det ännu oklart om arbetet skulle gå att skyndas på för att bli klart innan nedsläpp. Henrik Luttu förklarade att tiden ett fel tar att åtgärda beror på hur många fibertrådar det är i kabeln. Men en dryg timme senare kunde han leverera att glädjande besked till tv-kunderna.

Kabelbrottet ska vara åtgärdat – fem timmar snabbare än planerat.

– Allting ska vara upp sedan klockan fem i fyra. Hoppas att det var mödan värt och att Luleå tar de första stapplande stegen, säger han.

Nu får Luleå väl se till att vinna, när ni fått kämpa för att få det klart?

– Just precis, så att det inte var förgäves.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!