"Det har varit jättemycket folk"

Matarengi marknaden gick i helgen av stapeln för 37:e gången. Marknadsgeneralen Christer Töyrä från Övertorneå sportklubb är nöjd med årets uppslutning.

Händer. Alla barn som ville gjorde ett gemensamt konstverk till politikerna för att påminna dem om att barn är viktiga.

Händer. Alla barn som ville gjorde ett gemensamt konstverk till politikerna för att påminna dem om att barn är viktiga.

Foto:

Övertorneå2015-07-12 19:30

– Jag är nöjd, det har varit bra marknadsväder med sol fredag till söndag. På fredag och söndag var det jättemycket folk, men lördagen var lite sämre som normalt brukar vara bäst, säger Christer Töyrä.

Han uppskattar att cirka 18000 har besökt marknaden fördelat på tre dagar.

– Det är mycket hemvändare och även folk från Finland eftersom vi är så nära gränsen, säger han.

Ett stort dragplåster under marknaden är barnkarnevalen som Familjelandet arrangerar. Enligt Christer Töyrä är det ett uppskattat inslag för besökarna.

– Det är en aktivitet som vänder sig mot barnfamiljer. De har en cirkusskola och massa lekar för barn.

En lycklig vinnare gick även hem med en ny bil efter marknadens stora lotteri.

Men inför årets marknad har en mindre konflikt uppdagats mellan Övertorneå sportklubb och kommunens andra kommunalråd Tomas Vedestig. Det efter att kommunalrådets företag Weddes beslutat sig för att anordna en stor fest samma dag som marknaden har sin marknadsdans. Christer Töyrä menar att företaget kunna lägga sin fest en annan helg. Marknadsdansen tappade enligt Töyrä besökare i år.

– Jag tycker att det är onödigt att han anordnade just den här helgen och att han inte tog kontakt med oss så att vi på något sätt kunde samarbeta. Han åkte snålskjuts på oss som drog hit folk. Vi hade ett stort tapp på danssidan och inte lika mycket folk som det brukar vara eftersom folk fördelade sig på två ställen, säger Christer Töyrä.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om