ÖvertorneĂ„s mysbelysning har blivit stulen

ÖvertorneĂ„ kommun skulle ljusa upp i höstmörkret – dĂ„ var alla lampor borta. "Det Ă€r riktigt lĂ„gt", sĂ€ger Tomas Rautila, park- och naturansvarig.

PĂ„ grund av stölder lyser inte trĂ€dbelysningen i ÖvertorneĂ„. Det Ă€r oklart om lamporna kommer att kunna ersĂ€ttas i Ă„r, enligt ÖvertorneĂ„ kommun som meddelar att man har polisanmĂ€lt hĂ€ndelserna.

PĂ„ grund av stölder lyser inte trĂ€dbelysningen i ÖvertorneĂ„. Det Ă€r oklart om lamporna kommer att kunna ersĂ€ttas i Ă„r, enligt ÖvertorneĂ„ kommun som meddelar att man har polisanmĂ€lt hĂ€ndelserna.

Foto: ÖvertorneĂ„ kommun

ÖvertorneĂ„ kommun2019-10-03 11:19

Ett par höstar har den nya trĂ€dbelysningen lyst upp skogen vid korsningen frĂ„n centrala ÖvertorneĂ„ mot bostadsomrĂ„det Turovaara och vid södra och norra infarterna till tĂ€torten. Men nu ser trĂ€den ut att fĂ„ stĂ„ i mörkret igen.

– Det var en som ringde och frĂ„gade varför de inte lyste, sĂ„ jag tĂ€nkte att kontakten inte var i och Ă„kte dit för att tĂ€nda. Men dĂ„ var alla lamporna borta, sĂ€ger Tomas Rautila, park- och naturansvarig pĂ„ ÖvertorneĂ„ kommun.

Han tror att mĂ„nga ÖvertorneĂ„bor blir besvikna.

– Det Ă€r som landmĂ€rken nĂ€r man kommer in i samhĂ€llet och har lyst upp i höstmörkret, sĂ€ger Tomas Rautila.

ÖvertorneĂ„ kommun Ă€r sĂ€kra pĂ„ att lamporna har blivit stulna. Det Ă€r oklart om man kommer ha rĂ„d att ersĂ€tta dem i Ă„r.

– Det Ă€r ju pengar det handlar om och de gick vĂ€l pĂ„ en 85 000 kronor, men vi ska försöka att lösa det pĂ„ nĂ„got sĂ€tt. Tanken var att de skulle finnas hĂ€r i flera Ă„r, men tydligen Ă€r de stöldbegĂ€rliga, sĂ€ger Rautila, som Ă€r bĂ„de arg och besviken.

– Det Ă€r riktigt lĂ„gt att man ska hĂ„lla pĂ„ och stjĂ€la sĂ„dana hĂ€r grejer. Man blir irriterad, för vi försöker jobba sĂ„ att det ska se bra ut och sĂ„ Ă€r det vissa i samhĂ€llet som gör sĂ„nt hĂ€r.

De misstÀnkta stölderna har polisanmÀlts, men Tomas Rautila sjÀlv hyser inga större förhoppningar om att polisen ska kunna klara upp dem.

– Det Ă€r om nĂ„gon kan ha mĂ€rkt nĂ€r det hĂ€nde. Vi har sjĂ€lva hört av oss till företagarna för att frĂ„ga om nĂ„gon kan ha sett nĂ„got, sĂ€ger han.

Karta: ÖvertorneĂ„
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!