Ordföranden: "Det här löser vi internt"

Splittringen, chansen att styra med C, utfrysningen. Bente Moen Åkerholm vägrar att kommentera Roland Kemppainens utspel.

Bente Moen Åkerholm (S) säger att Socialdemokraterna ska lösa sina kommunikationsproblem.

Bente Moen Åkerholm (S) säger att Socialdemokraterna ska lösa sina kommunikationsproblem.

Foto: Herman Öberg

Övertorneå kommun2020-01-18 12:00

Gruppledaren har inte gjort någon hemlighet av att hon inte har gillat enskilda ledamöters agerande. Trots att arbetarekommunen bestämde en sak så gick Roland Kemppainen, Camilla Mattila och Henry Barsk och gjorde något annat. Framförallt Roland Kemppainen har fått kritik eftersom han till och med gick ihop med Tomas Mörtberg (C) och förhandlade fram avtalet i Pelloaffären. Kemppainen förekommer även i överklagan som har lämnats in till förvaltningsrätten.

Men nu vill hon inte fortsätta att prata om det här i media. När vi ber Bente Moen Åkerholm svara på Kemppainens uttalanden hänvisar hon till att man ska lösa det här internt inom partiet. Hon kommenterar inte splittringen och uppgifterna om två falanger inom partiet. Inte heller om Kemppainen blir utfryst.

Kan ni lösa det här och gå vidare?

– Absolut. Det här löser vi internt i partiet, säger hon.

Internt? Så har inte Kemppainen tolkat det. Han menar att han har sökt Moen Åkerholm för att reda ut det här, men att gruppledaren ännu inte har svarat på hans sms trots att det har gått flera dagar.

Henry Barsk som också röstade emot arbetarekommunens vilja, för att han ansåg att det var bäst för kommunen, säger däremot att han inte upplever samma splittring som Kemppainen gör.

– Det finns ju olika åsikter om det här, men vad skulle vi ha för parti om vi inte kan ha olika åsikter? Det som är beklagligt är att Roland och Bente diskuterar det på Facebook i stället för öga mot öga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!