Lapp på luckan när Bolibompastjärna kommer

Föreningen Vilja anordnar ett gratis barnparty i Övertorneå. På bara några timmar var det fullbokat. "Det finns ett sådant sug efter sådana här evenemang", säger Sofi Wiippa-Lahti.

Föreningen Vilja håller i ett barnparty på lördag och har bland annat lockat dit en Bolibompaprofil som barnen kommer att känna igen.

Föreningen Vilja håller i ett barnparty på lördag och har bland annat lockat dit en Bolibompaprofil som barnen kommer att känna igen.

Foto: Herman Öberg

Övertorneå kommun2020-01-14 17:00

På lördag har man partyt på Folkets hus med en rad aktiviteter som disco, trollkarl, fiskdamm, ansiktsmålning och lyckohjul. Sofi Wiipa-Lahti från föreningen Vilja ligger bakom evenemanget. Hon berättar att det knappast var svårt att få folk intresserade.

– Jag gick ut med det här på kvällen och redan innan jag lade mig så insåg jag att det skulle bli ont om platser kvar. På morgonen var det redan fullbokat. Det visar vilket sug det finns efter sådana här evenemang. Jag försöker ligga på vår kommun och även andra om det här. Hur ska vi bli attraktivare? Sådana här aktiviteter och evenemang kan vara en del av svaret.

Vi har tidigare berättat om föreningens engagemang för barnfamiljer under julen. Tack vare julhjälpen fick mindre privilegierade barn i Tornedalen julklappar och mat på bordet.

– Det gick jättebra. Jag träffade föräldrar som var överlyckliga, som stod och grät ut mot min axel, säger Sofi Wiippa-Lahti.

I och med julhjälpen mäktade man inte med att hålla i en julfest. Men Vilja kan inte riktigt hålla sig. Därför har man nu satsat på barnpartyt i alla fall.

– Vi känner att vi behöver hitta på något i januari att bjuda på när de flesta är som fattigast och tänkte då att vi kan bjuda in någon artist som barnen gillar. Alla har inte råd att åka till Stockholm för att få se en kändis och nu kunde vi boka in Nina Hjelmkvist som är känd från barn-TV, bland annat från Bolibompa.

Nina Hjelmkvist, känd från Bolibompa, ska delta i Viljas barnparty.
Nina Hjelmkvist, känd från Bolibompa, ska delta i Viljas barnparty.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!