Överkalix marknad startade med både sol och Sundvall

Årets invigningstalare var Kjell Sundvall, inte så konstig då Jägarna 2 ska spelas in i Överkalix. Flera hundra åhörare lyssnade när Sundvall berättade om den kommande filminspelningen och bad om Överkalixbornas hjälp.

Kjell Sundvall invigningstalade och berättade om Jägarna 2 som ska spelas in i Överkalix.

Kjell Sundvall invigningstalade och berättade om Jägarna 2 som ska spelas in i Överkalix.

Foto: Susanne Jansson

ÖVERKALIX2010-07-17 06:00
Solen sken från klarblå himmel när Kjell Sundvall steg upp på scenen för att inviga årets marknad. Det var många som hade sökt sig till invigningsplatsen för att lyssna vad Sundvall hade att säga.
Söker statister
- Vi får en himla kul höst. På måndag startar inspelningarna och vi kommer att märkas. Vi behöver er hjälp och ert stöd, sade Sundvall och berättade att statister sökes till flera olika scener.
På marknadsgatan var handeln redan i full gång och besökarna kunde konstatera att de behövde inte gå hungriga. Mat fanns överallt. Thailändskt, vildsvinskebab, korv, tacobuffé, halstrad fisk, hamburgare, klådda och mycket mer. Sedan fanns det, som sig bör, godis i varierade färger, former och smak.
Fest för hemvändare
Utbudet i övrigt var vad den vane marknadsgästen är väl bekant med. Här fanns klädförsäljarna, plastpåsarna, t-tröjorna och smyckena. Här och där fanns också hantverken, de med det lilla extra som någon lagt sina händer vid.
Men mest är Överkalix marknad en familje- och hemvändarfest. Det hejades och snackades minnen, överallt.
fakta Utmärkelser
➤ Årets Överkalixbo, i år kunde juryn inte enas om en utan två män står som vinnare av titeln:  Tord Henriksson för sitt stora engagemang i Lansjärv och Mats Andersson för sin företagaranda och etablering av Bilfrakt med nu 13 anställda.
➤ Årets kulturstpendiat:  Roland Andersson. En knivslöjdande fiolbyggare tillika guld- och silversmed.
➤ Årets nyföretagare:  Ola Larsson vars företag renoverar veteranbilar.
➤ Årets medmänniska:  Jonas Karlsson, en förebild för ungdomar, en omtänksam person som bryr sig om.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om